Félbeszakadt az elnöki szónoklat

Obama kapta el a beszéde alatt elájult terhes nőt

Félbe kellett szakítania a beszédét Barack Obamának, mert egy háta mögött álló várandós nő hirtelen elkezdett sápadni és mire az elnök megfordult, már dőlt is volna el, ha nem fogják meg.

2013.10.22 08:14ma.hu

Néhány másodpercre félbe kellett szakítania a beszédét Barack Obama elnöknek hétfőn, mert rosszul lett a háta mögött álló Karmel Allison és hajszálnyira volt attól, hogy összeessen. Az előrehaladott terhes nő azért kapott meghívást, mert ő lenne az egyike egy új egészségügyi reform célcsoportjának: 9 éves korában 1-es típusú diabéteszt diagnosztizáltak nála, és a jelenlegi társadalombiztosítás feltételei meglehetősen kedvezőtlenek a hozzá hasonló betegek számára. Allison épp ezért inkább fizeti az egyre magasabb biztosítási összegeket, mintsem kikerüljön az ellátásból.

Obama a hétfői beszédében épp ezekről az újdonságokról, a bevezetés előtt álló reformokról szónokolt, ám mintegy fél óra múltán a közvetlen mögötte álló nő láthatóan zavartan kezdett viselkedni, néhány indokolatlan mosolyt eresztett el, miközben arca és szája egyre fehérebbé vált, egyszer a mellette álló nő még a hátához is kapott, mikor látta a megingást, de pár másodpercig úgy tűnt, nincs nagy gond.

Fotó: YouTube

Aztán a következő pillanatban a kismama kifejezéstelen tekintettel meredt maga elé és csak azért nem csuklott össze, mert Obama észrevette, hogy valami baj történik a háta mögött és odakapott, közben a Karmel mögött álló emberek is elkapták a hátrafelé dőlő nőt. "Ez történik, ha túl hosszan beszélek" - próbálta elütni az elnök egy tréfával a váratlan incidenst, aztán miután bekísérték a kismamát egy árnyékosabb helyre - a beszéd közben csak úgy tűzött a nap Washingtonban -, folytatta a félbemaradt beszámolót.

Karmel utóbb bevallotta, hogy rosszullétéhez az erős napsütés mellett az is hozzájárult, hogy attól való félelmében, hogy a beszéd közben ki kell mennie a mosdóba, inkább nem ivott megfelelő mennyiségű vizet, aztán kiszáradt, csillagokat kezdett látni és a következő, amire emlékszik, már csak az, hogy az Egyesült Államok elnöke tartja őt a karjával. Később a Twitteren tette közzé köszönetét Obama elnöknek azért, amiért elkapta őt, és háláját fejezte ki az őt érintő kedvező egészségügyi reformokkal kapcsolatban is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.