Végzetes vacsora

Cápát ettek - rosszul tették

Cápahústól halt meg kilenc ember Madagaszkár északkeleti részén. A halált okozó cápát az Indiai-óceán partján fekvő Amapasimble nevű város partjainál fogta ki egy halász, aki azon melegében árusítani kezdte az állat húsát kilónként körülbelül egy dollárért.

2013.11.20 16:15MTI
Mérgezett moszat

Az első áldozat azonnal meghalt a cápa húsában található méregtől, keddig pedig további nyolc halálesetet regisztráltak a hatóságok. Összesen mintegy 100 embert szállítottak kórházba.

Manoriky Sylvian halászati miniszter szerint a haláleseteket a tengeri ragadozó gyomrába került mérgező tengeri moszatok okozták. Ezek a cápa számára nem mérgezőek, emberi fogyasztásuk azonban végzetes lehet.

A tömegtragédiát követően határozatlan időre csaknem az egész ország területén betiltották egyes halfélék fogyasztását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.