A ByTheWay búcsúzott

X-Faktor - Nem így kellett volna lennie? + KÉPEK!

Döbbenet uralkodott a színfalak mögött és az After-X stúdiójában is, amikor kiderült, hogy kik azok, akiknek párbajozniuk kell a 4. Döntésben, a csapattársak szinte megszólalni sem tudtak.

X-Faktor - A 4. döntés képgaléria

2013.11.04 07:34ma.hu

Szombat este az első szavazatok összesítése után még úgy nézett ki, hogy Szikora Robi egyik csapata és Alföldi Róbert valamelyik lánya kerül az úgynevezett párbajzónába, igaz, az már akkor se volt egyértelmű, hogy a négy versenyzőből egészen pontosan ki az érintett, befolyásolni pedig végképp nem lehetett volna az eredményt, hisz a versenydalokat addigra már mindenki előadta, a következő színpadra lépés már maga a párbaj volt. Legfeljebb annyiból volt értelme a részeredményeknek, hogy így a potenciális érintettek rajongói magasabb fokozatba kapcsoltak a szavazáskor.

A vasárnap esti Döntés elején Lilu még homályosabb üzeneteket fogalmazott meg a mentoroknak, "legalább egy versenyződ nincs az utolsó háromban", vagy épp ellenkezőleg: "minimum egy versenyződ az utolsó 3 közt áll". Így aztán ez amolyan nesze semmi, fogd meg jól kategória volt, az emeltdíjas hívások és SMS-ek viszont minden bizonnyal ugrásszerűen megnőttek a hírek hatására.

És amíg a rajongók nyomkodták a telefonjuk gombjait, addig az átlagnézők is megkapták a maguk szórakoztató fejadagját, először a még versenyben lévő 9 döntős adta elő a tavalyi versenyzőként megismert Fehér Zoli Nincs baj című slágerét, majd a mentorok kampánybeszédei után az Animal Cannibals lépett színpadra legújabb számával, ami az X és az Y generáció tagjaiban erőteljes nosztalgiát ébreszthetett a '80-as évek jellegzetes emlékeinek felidézésével. Ami a mentorokat illeti, természetesen mind a négyen igyekeztek meggyőzni a még bizonytalan szavazókat arról, hogy a saját versenyzőik nagyon sokat tesznek azért, hogy hétről hétre szórakoztassanak, és ezért cserébe megérdemlik azokat a szavazatokat.

Fotó: RTL Klub/Bársony Bence (A galériához KATT a képre!)

Aztán felsorakoztak a versenyzők és egymás után hangzott el - szokás szerint - azoknak a neve, akik párbaj nélkül kezdhettek készülni a következő heti megmérettetésre. Végül szinte tapintani lehetett a dermedt csöndet, amikor kiderült, hogy Csordás Ákos és a ByTheWay maradt a színpadon, a versenyzőtársak és a stúdióban helyet foglaló vendégek is azt mondogatták, nem ennek az énekesnek és csapatnak kellett volna ezen az estén összecsapnia.

A két párbajdal után Tóth Gabi úgy kezdte az értékelést, hogy nem akarja elhinni, amit lát, és csak azt tudja elképzelni magyarázatként, hogy a rajongók annyira biztonságban érezték őket, hogy emiatt nem küldtek rájuk szavazatot. Természetesen nem mondhatott mást, mint hogy a saját versenyzője maradjon, és ugyanígy az ellenfelet küldte volna haza Szikora Robi is, annak ellenére, hogy beismerte, Ákosból lassanként gumimaciból grizzly lett. Ahogy fogalmazott, a Jelenés című számot még az eredeti előadónál, Caramelnél is szinte jobban énekelte, de "az óriás fák állva halnak meg", és egyébként is a saját csapata az első, akiket együttesként a Beatles óta megszeretett.

Az első két szavazat tehát hozta a papírformát, a kérdés ezúttal is a két független mentor véleménye volt. Alföldi Róbert azt mondta, ez a helyzet talán még nehezebb, mint amikor a saját két versenyzője közül kellett a múlt héten döntenie, és nem titkolta, hogy itt már alig-alig lehet szakmai érveket felsorakoztatni, itt már csak az egyéni ízlés számít, kinek melyik előadó stílusa jön be jobban. Dicsérte a BTW-t, amiért nem száll el az agyuk, hanem dolgoznak kitartóan, Ákosnál pedig újra felfedezte azt az erőt és magabiztosságot, ami az első találkozáskor sugárzott belőle, és bár az utóbbi hetekben kissé megtorpant, most visszatért - a személyiség döntötte el a kérdést és ez alapján a színész-rendező a csapatot küldte volna haza.

Fotó: RTL Klub/Bársony Bence (A galériához KATT a képre!)

Geszti Péter azzal kezdte az értékelését, hogy "az életben az a csodálatos, hogy bármi megtörténhet, és az a pokoli, hogy meg is történik". Bár figyelembe vette az idáig vezető utat, döntésében prioritást élvezett az, amit ezen az estén látott-hallott. Ákosban kiemelte az erőt és az akaratot, a BTW-ről pedig azt mondta, sok éve ismeri már őket, és nem gondolta volna, hogy egyszer olyan szintre jutnak, ahol most tartanak. A fiúk dala - Emeli Sandé Read All About It című száma - ezúttal sokkal inkább megérintette őt, szavazatát ezért Ákos ellen adta le.

A 2:2-es helyzet után tehát a boríték és a nézők szava döntötte el a kérdést, a négytagú csapatnak kellett búcsúznia a versenytől, amit meglehetősen nehezen fogadtak, de nemcsak nekik csillogott könny a szemükben. Búcsúzóul mentoruk biztatta őket a folytatásra és azt mondta, semmi nem történt, csupán ebből a versenyből estek ki, Ákos pedig megígérte, hogy ezentúl már nemcsak önmagáért fog énekelni, hanem be akarja bizonyítani a BTW-rajongóknak is, hogy nem volt méltatlan a továbbjutása.

Keseregni viszont nem sok idő van, sem neki, sem a többi versenyzőnek, az 5. élő show-ban ugyanis a versenyzők már 2-2 dallal állnak színpadra: egy egyénivel és egy duettel, így turbófokozatra kell kapcsolniuk a felkészülésben. Kíváncsian várjuk a következő szombatot!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.