Rablótámadás volt a benzinkúton

Kicselezte a halált: csak a mobilja nem élte túl a lövést

Egy hajszál választotta el a haláltól, pontosabban az okostelefonja azt a benzinkutast, akit egy rablótámadás során lőtt hasba a fegyveres elkövető: a golyót felfogta a telefon.

2013.10.30 11:04ma.hu
Fotó: Winter Garden Police Department

Egy jó alkalmazás kincset ér, jól tudja ezt minden okostelefon-felhasználó. Arra azonban ritkán gondol bárki is, hogy maga a készülék menthet életet, függetlenül attól, hogy milyen programok vannak rá letöltve. Pedig egy floridai benzinkút alkalmazottjának esete most épp ezt példázza: életben maradt, bár az okostelefonja ezt nem mondhatja el magáról, annak teljesen tönkrement a kijelzője és használhatatlanná vált, amikor rálőtt egy fegyveres rabló.

A Winter Gardenben álló töltőállomásra egy magányos tolvaj sétált be, majd fegyverrel hadonászva azt követelte az ott épp műszakját töltő két alkalmazottól, hogy nyissák ki a széfet és adják neki oda az aznapi bevételt. A meg nem nevezett két alkalmazott azonban nem boldogult a feladattal, azt nem tudni, hogy valamilyen biztonsági korlát miatt, vagy egyszerűen csak az idegességük akadályozta meg őket abban, hogy ki tudják nyitni a páncélszekrényt.

A rabló, felismerve a kudarcot, inkább a menekülés mellett döntött, ám sietős távozása közepette még gyorsan beleeresztett egy golyót a benzinkutas hasába. A férfi az ütés erejétől hátrazuhant, de pár másodperccel később döbbenten vette ki a zsebéből a telefonját, benne a felfogott golyóval. A rendőrség megerősítette, hogy a dolgozó a lövéstől kisebb sérüléseket szenvedett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.