Meg se kottyantak neki a kínzások?

Megkínozták a boszorkányt, mert "gyerekszíveket evett"

Izzó vasakkal égették, megcsonkították és számos egyéb módszerrel kínozták a falubeliek azt a nőt Pápua-Új-Guineában, akit boszorkánysággal vádoltak meg. A nőt a rendőrség mentette meg.

2013.10.28 15:15ma.hu

Izzó vasakkal és egy fogóval kínozták meg, de a boszorkánysággal megvádolt nő azt állítja, sikerült megszabadulnia támadóitól, miután megöltek őket és megette a szívüket. A Pápua-Új-Guinea-i nőt a rendőrség vizsgálat alá vetette, hogy ellenőrizze állításai valóságtartalmát, ugyanakkor bizonyos tanúk azt állítják, jelen voltak a kínzáskor és a nő megdöbbentően érzéketlenül tűrte a megpróbáltatásokat.

A középkorú nő a falusiak szerint megölt egy gyermeket és megette a szívét, ezért ejtették őt foglyul és kezdték meg a kínzását - számolt be a furcsa esetről a Daily Mail című brit lap. A nő azt állítja, hogy izzó vörös vasrudakat nyomtak a testéhez, beleszúrták a mellkasába is, és egy fogóval levágták a bal fülét. Egy állítólagos tanú hozzátette, hogy a nőnek az egyik foga is kitört, de miközben kínozták, ő végig azt kiabálta, hogy az egész társaságot meg fogja ölni és megeszi a szívüket, ha tovább próbálják bántani.

A tanú azt is elmondta a Post Courier című helyi lapnak, hogy a nő anyaszült meztelen volt, míg kínozták, mégsem mutatta a fájdalom legcsekélyebb jelét sem, még akkor sem, mikor az izzó vasakat a testéhez nyomták. "Az emberek, akik látták, ugyanúgy megdöbbentek" - idézte az újság a szemtanút. A nőt végül a rendőrség mentette meg a máglyahaláltól, akkor érkeztek meg, amikor a feldühödött tömeg már épp készült halálra égetni a boszorkányt.

Az incidens nem egész egy hónappal azután történt, hogy az ország egy másik pontján egy apa megtébolyodott és megölte a kislányát, majd a nyakán lévő, egy machetével okozott sebből elkezdte inni a vért. A városoktól távolabbi falvakban még mindig elevenen él a boszorkánykultusz, és a kormány hiába próbál a törvény szigorával fellépni ellene, mindmáig rendszeresek az efféle kínzások, ha valakiről úgy tartják, boszorkány. A tisztviselők szerint még évekbe telhet, mire teljesen felszámolják a hiedelmeket.

A nő állításainak valóságtartalma egyelőre kérdéses, mint ahogyan arra sem tért ki a helyi sajtó, hogy valóban léteznek-e rajta az elmondott kínzásokat alátámasztó sebek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.