Halál vár a boszorkányra

Gyereket fejezett le: szerencsét várt az emberáldozattól

Halálra ítélték azt az indiai boszorkányt, aki egy 11 éves kisfiú fejét levágta és felajánlotta áldozatként egy istennőnek, hogy meghozza a jószerencsét a fekete mágiát sem elvető falusiaknak.

2013.04.22 08:27ma.hu

Gyilkosságért bűnösnek találták és kötél általi halálra ítélték a közép-indiai Chhattisgarh államban tevékenykedő boszorkány-orvost, aki lefejezett egy 11 éves kisfiút és a fejét felajánlotta áldozatként egy istennőnek, hogy az jobb szerencsét hozzon a falubelieknek. A 32 éves Dilip Rathia egy évvel ezelőtt követte el szörnyű tettét.

Az esetre akkor derült fény, amikor a főként bennszülöttek által lakott Barpali város rendőrsége egy fej nélküli gyermekcsontvázra bukkant, majd a nyomozás során eljutottak a boszorkány házába is, ahol a házkutatás során előkerült a gyermek feje is. A kisfiú 2012 februárjában tűnt el, miután látogatóba érkezett a falunapokra - számolt be a News.com című lap ausztrál kiadása.

India egyes területein, főként a szegények lakta vidékeken mindmáig hódítanak az okkult hiedelmek, és egyes falvakban nem ritka a feketemágia sem. A gyermek is ennek esett áldozatául, a mélyen vallásos és babonás falubeliek attól tartottak, hogy az emberáldozat nélkül balszerencsék sora köszönt majd rájuk. Ennek elkerülésére a kiszemelt áldozatokat rituális gyilkosság során ölik meg, hogy megnyugtassák az istenségeket.

Nemrégiben került nagy nyilvánosságra egy másik gyermekgyilkosság esete, ahol két áldozatot is találtak: a két éves kisfiút és a hat éves kislányt 2010 novemberében végezték ki, ez ugyancsak Chhattisgarh államban történt, hét hónappal ezelőtt pedig a keleti Nyugat-Bengália egyik templomának közelében bukkantak egy gyári munkás lefejezett holttestére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.