Boszorkánynak vélték a szülők a kislányt

Kínzásokkal akartak ördögöt űzni a 9 éves lányukból

Veréssel és egyéb kínzásokkal próbálták kiűzni lányukból az ördögöt a kegyetlen szülők, akik meg voltak győződve róla, hogy a 9 éves kislányt vagy a gonosz szállta meg, vagy boszorkány.

2013.05.15 08:29ma.hu / MTI
Fotó: freedigitalphotos.net

Egy 9 éves kislányt kínoztak meg a saját szülei Svédországban, miután meg voltak győződve róla, hogy a gyermeket megszállta a gonosz, esetleg boszorkánnyá vált. A kegyetlen megpróbáltatások között előfordult például olyan, amikor a szülők a kislány vizeletét összekeverték tisztítószerrel és arra kényszerítették, hogy igya meg. A megpróbáltatásokhoz ráadásul egy lelkész is asszisztált - adta hírül a The Local című svéd napilap.

A megfélemlítést jól mutatja, hogy a folyamatos kínzások még 2007-ben és 2008-ban történtek, a gyermek azonban annyira félt, hogy csak nemrég fordult a hatóságokhoz, hogy vallomást tegyen. Az ügy azóta már nemcsak bíróságra került, de megszületett a jogerős ítélet is: a gyermek nevelőanyja 2 év 6 hónap, apja 2 év 3 hónap börtönbüntetést kapott, az ördögűzésben segédkező lelkészt pedig személyes szabadság korlátozása és bántalmazás miatt vonták felelősségre.

A másodfokon eljáró fellebbviteli bíróság egyúttal elmarasztalta az elsőfokú bíróságot, mivel az a határozatában úgy fogalmazott: az ördögűzés nem ritka gyakorlat a svéd evangélikus egyházban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.