Csak húsz éves volt a nő

Boszorkánysággal vádolták és élve megégették az anyát

Megkínoztak és több száz ember előtt élve megégettek egy boszorkánysággal vádolt húszéves anyát Pápua-Új-Guineán - közölte pénteken a rendőrség.

2013.02.08 07:29MTI

A dél-csendes-óceáni szigetországban rendszeresen előfordulnak ilyen esetek, de ez most szokásosnál nagyobb nyilvánosságot kapott a helyi sajtóban. A kegyetlen gyilkosságot elítélte Pete O'Neill pápuai miniszterelnök, a rendőrség és több helyi diplomáciai képviselet. Az eset Nyugat-Felföld tartomány fővárosában, Mount Hagenben történt.

Több helybeli először megkínozta a nőt, majd egy szeméttelepen máglyára vetették. A bűncselekmény több száz szemlélője közül többen fényképeket készítettek, és ezek közül néhány felkerült az ország legjelentősebb lapjainak címoldalára.

A fiatal nőt egy olyan hatéves kisfiú rokonai vádolták meg boszorkánysággal, aki az előző nap halt meg kórházban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.