Elmeorvoshoz külték a zimbabwei boszikat

Boszorkányper: a kosarunk repített... de már elmúlt!

Elmeorvosi vizsgálatra köteleztek két, magát boszorkánynak valló nőt Zimbabwében, miután azt állították, hogy kosáron repültek - közölték bírósági tisztviselők.

2012.06.28 17:29MTI

Ügyészek szerint a két nőt azért vették őrizetbe, mert meztelenül találták őket egy kertben Chinhoyi városában. Az önjelölt boszorkányok azt állították, hogy repülő kosaruk dobta le őket a kertbe egy nem messze tartott éji rituálé után.

A különleges repülő eszköz egy úgynevezett gabonaszelelő kosár, amelyben a magvakat fel-feldobva fúvatják ki széllel a pelyvát. A helyi hiedelemben az ilyen kosár - európai "észjárással" - a seprűhöz hasonló boszorkányeszköznek számít.

A nőket a helyi, boszorkányságot tiltó törvények értelmében pénzbüntetésre ítélhetik. Zimbabwében széles körben élnek a boszorkánysággal kapcsolatos hiedelmek és a törzsi babonák.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.