Antizombi kurzust indítottak

Így éld túl a zombik invázióját - már egyetemen is tanítják!

Az egy csöppet sem meglepő, hogy újra meg újra fellángol a zombi apokalipszis elmélete és az emberek jó része el is hiszi, hogy az élőholtak egyszercsak elárasztják a világot. De hogy a védekezést egyetemen tanítsák?!

2013.10.14 17:40ma.hu

A legtöbben megelégszünk azzal, hogy a zombik csak az írók és a filmesek fantáziájában léteznek és legfeljebb 1-2 óra borzongást hozhatnak, négy kaliforniai egyetemi tanár meg van győződve róla, hogy a holtak igenis feltámadhatnak egy napon és akkor jaj az embereknek - épp ezért külön kurzust indítottak a California Irvine egyetemen, hogy hogyan élhetjük túl a zombik (fel)támadását. A tananyagban a legismertebb zombifilmek egyes jeleneteit veszik alapul és azt elemezve dolgozták ki a leghatékonyabb menekülési módozatokat, az elméletet pedig színészek segítségével a gyakorlatban is kipróbálhatják a diákok.

Fotó: freedigitalphotos.net

A Daily Mirror úgy tudja, a kurzus során a diákok megtanulják azt is, hogyan lehet a katasztrófahelyzet okozta stresszt kezelni, valamint hogy mi a szerepe az energiának és a lendületnek a károk elhárításában. Ahogy az egyik, egyébként matematikát tanító tanárnő mondja, nincs kizárva, hogy eljön a nap, amikor reggel a függönyt széthúzva csak járkáló halottakat látunk az utcán. Akkor még jól jöhet, hogy most alaposan utánanézett a lefejezett embereknek és nemcsak a matekhoz ért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.