Tudták, hogy tesztelik őket, de nem tudták, hogyan

Zombik támadtak a gyanútlan rádióhallgatókra

Behúzta a csőbe a hallgatókat az egyik hazai rádiócsatorna, miközben azt a mesét adta be nekik, hogy erős hang- és fényhatások közben tesztelik a reakcióikat. Ám ami történt, arra senki sem számított.

2013.02.06 13:32ma.hu

A frász jött a Délutáni Road Show hallgatóira, akik azért jelentkeztek a Music Fm felhívására, hogy részt vegyenek egy stresszkísérletben. A 89.5-ös frekvencia csapata azonban azt nem árulta el, hogy a teszt nem egészen úgy fog zajlani, ahogyan azt az önkéntesek elképzelték. Az eredeti felhívásban ugyanis azt mondták a műsorvezetők, hogy az erős fény- és hanghatások közben adott reakciókat fogják figyelni, így próbálják majd feltérképezni, hogyan reagálnak a hallgatók a stresszes szituációra.

A téma egyébként nem véletlen: Balogh Tamás és Horváth Szilárd egész héten stresszmentesít, de ehhez nyilván tudni kell, hogy milyen stresszes helyzeteket kell kiiktatnunk a mindennapjainkból. Ennek érdekében felkeresik a legstresszesebb munkahelyeket, stresszoldó módszereket próbálnak ki és az átlagemberek reakcióit vizsgálják - utóbbira várták a már említett önkéntesek jelentkezését.

Ők pedig jöttek is szép számmal, és izgatottan indultak a vizsgálat helyszínére, az egyik emeleti szobába. Csakhogy félúton elromlott a lift és a játékosok a stáb beavatott tagjaival együtt két szint között rekedtek. Természetesen a műszaki hiba egyáltalán nem véletlenül következett be, de ezt csupán a rádióhallgatók és a műsorvezetők tudták, az önkéntesek pedig máris számot adhattak róla, hogyan viselkednek váratlan helyzetben.

Fotó: Music FM


A rejtett kamerán keresztül megfigyelt játékosok - orvosi stáb ügyelt a mentális és fizikai állapotukra - némelyike türelmesen várta a szerelőket és kedélyesen beszélgetett, de volt, akinek már ez is meghaladta a tűrőképességét és egyre jobban aggódni kezdett.

Ám ami ezután következett, arra még a legnyugodtabbak sem voltak felkészülve. A "szerelők" közölték, hogy le kell vinni a liftet a parkolószintre, ott tudják csak kiszabadítani a szorult helyzetbe került tesztalanyokat. A -1. szinten azonban villódzó fények és ijesztő sötétség váltakozott, és amikor már azt hitték, ennél rosszabb nem jöhet, az egyik oszlop mögül előugrott egy zombi, akkor már a legbátrabbak is elveszítették a nyugalmukat.

Szerencsére gyorsan elmagyarázták a helyzetet mindenkinek és lecsillapodtak a kedélyek, a zombiról pedig kiderült, hogy nem más, mint DJ Revolution, a Music Killers oszlopos tagja. Vigaszdíjként az átvert hallgatók ajándékokat kaptak, a műsorvezetők pedig bebizonyították, hogy még azokat is érhetik váratlan meglepetések, akik egyébként nehezen veszítik el a hidegvérüket.

Ami pedig a Délutáni Road Show csapatát illeti, ők megígérték, hogy továbbra is csak a fantázia szabhat határt nekik, és ki tudja, milyen váratlan meglepetésekre számíthatnak a hallgatók!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.