Lyuk nőtt a szívén az intenzív edzésektől

Majdnem belehalt a zumbába

Kis híján az életébe került egy nőnek a zumba iránti szeretete, amikor az egyre rosszabb közérzete miatt kért orvosi vizsgálaton kiderült, hogy egy lyuk van a szívén, ami folyamatosan nő.

2013.10.04 11:28ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Nicole Saville imádta a zumbát, annyira, hogy nemcsak tanulta, de oktatta is a pörgős táncot, csakhogy egy idő után kiderült, hogy ha így folytatja, akár az életébe kerülhet a rajongás. A fiatal, mindössze 20 éves nőnek ugyanis egy apró lyuk volt a szívén, ami a tánc miatti intenzív terheléstől folyamatosan növekedett, mígnem egy napon Nicole azt vette észre, hogy légszomjjal küszködik és egyre nehezebben bírja a korábban meg se kottyanó testedzéseket.

Egészen addig, míg az ultrahang ki nem mutatta a rendellenességet, a fiatal nőnek sejtése sem volt arról, hogy bármiféle problémája lenne. A nőt azóta megműtötték, a lyukat összevarrták, ő pedig a megpróbáltatásai ellenére visszament zumbaoktatónak. A műtét nélkül bármikor szívrohamot vagy stroke-ot kaphatott volna - vallotta be.

Hat hónappal a műtét után most azért állt ki a nyilvánosság elé a történetével, hogy tudatosítsa mindenkiben, hogy nemcsak a 70-80 évesek között fordulhat elő a váratlan szívroham, hanem akár a hozzá hasonló fiataloknál is, és bízik abban, hogy sikerül egy jótékonysági akcióval annyi pénzt gyűjtenie, ami segíthet az efféle betegségek időbeni felismerésében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.