Sikerült visszahozni az életbe a kölyköt

Megható: oxigénpalackkal élesztették újra a tűzoltók a cicát

A legkeményebb megpróbáltatásokon mennek keresztül nap mint nap, érzelmeknek pedig legtöbbször nincs helye, mert úgy nem lehetne kibírni. De néha a tűzoltók szíve is meglágyul.

2013.09.27 11:46ma.hu

A macskamentés viszonylag gyakori tevékenység a tűzoltók munkája során, de az esetek többségében csupán annyi történik, hogy a riadt cirmost valahogy le kell csalogatni a fáról vagy hasonló magas helyről. Az alábbi videón azonban egy ennél sokkal meghatóbb jelenetet láthatunk: a tűz megfékezése után az egyik lánglovag sisakkamerája vette fel, ahogy megtalálták a forróságtól és a sűrű füsttől szinte teljesen élettelen apró cicakölyköt.

Cory Kalanick az alélt állatot felvette, amennyire gyengéden csak tudta a nagy kesztyűjével, és a szabad levegőn oxigénmaszkot tett rá, testét pedig egy flakon vízzel próbálták minél gyorsabban lehűteni. Az életmentés tökéletesen sikerült, bár beletelt egy kis időbe: a csöpp állat - akinek a tűzoltók később a Lucky, azaz Szerencsés nevet adták - prüszkölve és riadtan, de 15 perc után magához tért és nyávogással adta a világ tudtára, hogy érezte már ennél jobban is magát.

"Elképesztő dolog volt, hogy sikerült megmenteni a cicát" - idézte a kaliforniai tűzoltót a Daily Mirror című lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.