Egy égő fától fuldoklott a hüllő

Tűzoltók élesztették újra a füstmérgezést kapott gyíkot

Nem mindennapi mentésben volt részük a West Midlands-i tűzoltóknak, amikor egy alagsorban felcsapott tűzesethez riasztották őket: egy sárkánygyíkot is újra kellett éleszteniük.

2013.09.16 08:50ma.hu

A tűzoltókat kellett riasztani az angliai West Midlandsben, amikor egy alagsori izzó túlmelegedett és belezuhant egy szakállas sárkánygyíknak terráriumába, meggyújtva az ott lévő fadarabot. A forróságtól a fa izzani kezdett és hatalmas füstöt árasztott, a szakemberek is csak gázálarcban tudtak a helyiségbe lépni, ahol megtalálták a kétéves, Thorn névre keresztelt házikedvencet. A két tűzoltó először azt hitte, már késő, de amikor kivitték a szabad levegőre és oxigénzsákot toltak az orra elé, a kezelés hatásosnak bizonyult.

Fotó: freedigitalphotos.net

"Thorn nem vett levegőt és meg voltunk győződve róla, hogy már elpusztult. De aztán Adrian megérintette a farkát és a gyík ugrott egyet" - idézte a tűzoltót a Daily Mirror. A hüllőt a biztonság kedvéért ezután állatorvoshoz vitték, aki azt javasolta Thorn gazdájának, hogy vigye az állatot egy specialistához, de a jelek szerint a nehezét sikerült átvészelnie, köszönhetően a gyors és leleményes tűzoltói segítségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.