Megint a tűzoltókat kellett bevetni

Öt napra száműzte magát a macska a fára

Öt napon át raboskodott önszántából egy makacs macska Nagy-Britanniában egy fa tetején, mígnem tűzoltók lecsalogatták.

2013.01.15 11:29ma.hu / MTI

Bár korábban közleményben hívták fel a közvélemény figyelmét, hogy befellegzett a tűzoltósági macskamentésnek, a jelek szerint néha mégis megenyhül a szívük a brit lánglovagoknak és kivételt tesznek. Legalábbis öt napos önkéntes raboskodás után nekik köszönhetően jött le egy cica a fáról, ami abszolút rekordnak számít Plymouth városában - a "macskafázás" többnyire nem nyúlik két napnál hosszabbra. A Metro című brit napilap közlése szerint vasárnap sikerült lecsalogatni a négylábút a hosszúra nyúlt kirándulás után.

Beeston városában is macskával akadt dolguk a tűzoltóknak, ők egy ház tetejéről halászták le a cirmost - szó szerint, mivel egy merítőhálóval sikerült leszedniük. Ráadásul vagy kevésbé foglalják le a beestoni csapatot a háztüzek, vagy lágyabb szívűek plymouthi kollégáiknál, mert ők már két nap után kivonultak.

A tavaly kiadott állásfoglalásnak nemcsak az elvesztegetett, adott esetben életmentést kockáztató idő adott alapot: az utóbbi három évben legkevesebb 3,5 millió fontot - 1,2 milliárd forintot - emésztettek fel a tűzoltók állatmentési akciói a szigetországban. Noha leggyakrabban tényleg a macskák látják el teendővel a ráérős lánglovagokat, akadtak kirívó esetek is: a legmeglepőbb az volt, amikor egy halálra rémült néni egy falon kúszó csiga miatt riasztotta az egységet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.