Jó mókának tűnt az idegent bántani

Részeg lökte a metró elé az ismeretlen nőt

Sosem ismerte azelőtt és semmi személyes indíték nem volt, egyszerűen csak jó ötletnek tűnt egy várakozó utast a sínekre löknie egy részegnek a bécsi metró egyik aluljárójában.

2013.09.24 07:29ma.hu

"Sajnálom a támadást, baleset volt" - mondta a 40 éves részeg férfi, miután a bécsi metró Nestroyplatz megállójában a sínekre lökött egy ott várakozó utast. A baleset múlt pénteken éjfél előtt 10 perccel történt, amikor a férfi leszállt a Stephansplatz felől érkező szerelvényről, átsétált a peron túlsó részére és miközben elhaladt az ott álló utasok mögött, az egyik nőt rálökte a sínekre. Ezután mint aki jól végezte dolgát, elhagyta a helyszínt.

Fotó: Wikipedia

A 43 éves nőnek szerencséje volt, a többi utasnak még azelőtt sikerült őt visszahúzni a biztonságos részre, hogy megérkezett volna a metró, de két foga így is eltörött, megsérült az álla és több vágást és zúzódást szenvedett el. Kórházba került, ahonnan a rendőrség tájékoztatása szerint azóta már kiengedték - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírhonlap. A részeget kevéssel később letartóztatták, két másik férfi kapta el és ők tartották fogva a rendőrök megérkezéséig.

A bécsi metróvonalak üzemeltetőjének szóvivője az eset kapcsán emlékeztette az utasokat, hogy mindig igyekezzenek a peronon található biztonsági fülkékben várakozni, onnan nem lehet sem véletlenül leesni a sínekre, sem a fentihez hasonló esetnek áldozatul esni, a többi utasnak pedig ilyenkor mielőbb meg kell nyomnia az állomásokon felszerelt zöld színű vészstop gombot, ami tilosra állítja az állomás előtt a jelzőlámpát és így a vonat vezetője még időben meg tud állni. A bécsi vonalon egyébként a tájékoztatás szerint meglehetősen ritka, hogy valaki véletlenül a sínekre essen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.