Nem sértett szabályt, a fegyver végig nála volt

Felmentették a szolgálatban szexelő rendőrt: "mintha csak teát ivott volna"

Felmentette a bíróság azt a rendőrt, aki egy másik férfi feleségével töltött el egy bő fél órát a szolgálati idő alatt, az indoklás szerint azért, mert a körülmények olyanok voltak, mintha csak teázott volna egyet.

2013.09.16 12:48ma.hu

Felmentette a bíróság és megtarthatta munkáját az a rendőr, aki szolgálati időben játszott pajzán játékot egy férjezett asszonnyal, miközben kollégája az utcán várakozott - ám a rendőrségen továbbra is áll a bál az egy hónappal ezelőtti döntés miatt. A járőrként szolgálatot teljesítő 36 éves Shaun Jenkins a bíróság megállapítása szerint mindvégig a bokájára csatolva tartotta töltött fegyverét, amit bármikor elérhetett volna, így nem sértette meg a szolgálati szabályzatot, és e tekintetben a légyott nem volt több, mint ha komótosan megivott volna egy teát.

Fotó: freedigitalphotos.net

A dél-walesi férfi még 2010-ben hancúrozott az asszonnyal, a szex mintegy 40 percig tartott, de a bíróság az idén augusztusi tárgyaláson úgy ítélte meg, hogy szükség esetén "egy-két percen belül" újra bevethető lett volna - mármint a tényleges rendőri feladatok terén. "Ez pontosan az a fajta késedelem, ami akár akkor is előfordulhat, ha egy tiszt kimegy a vécére, vagy betér egy kávézóba, hogy vegyen egy csésze teát" - idézte fel a taláros testület véleményét a Daily Mail című brit lap.

Jenkins így visszakapta az eredeti beosztását, melytől 2011-ben fosztották meg "súlyos kötelezettségszegés" vádjával. A rendőr korábban két alkalommal kapott kitüntetést a bátorságáért. A bíróság megállapítása szerint a fegyveren kívül a rádió is végig a keze ügyében volt, így mindvégig elérhető maradt az aktus közben is, és képes lett volna a közt védeni, ha szükség lett volna rá.

Csakhogy a rendőrség illetékesei továbbra is vitatják az ítéletet, mondván, ezzel csak a rendőrség fegyelmi rendszerét ássák alá a társadalom szemében. "Bármelyik tisztünk szexelne szolgálat közben, a jócskán kívül esik abból az elfogadható viselkedésből, amit minden rendőrtől elvárunk" - emelték ki a most kiadott közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.