Így az unoka is szeretheti az apját?

18 éve tartogatja otthonában a mumifikálódott fiát

Már 18 év telt el azóta, hogy meghalt egy akkor 22 éves férfi, nem sokkal fia 2. születésnapja előtt, mire az anyja úgy döntött, tartósítja a holttestet, hogy a gyermek is szerethesse az apját.

2013.09.09 10:17ma.hu

Amikor a grúz Joni Bakaradze 18 évvel ezelőtt kegyetlenül fiatalon, mindössze 22 évesen meghalt, családja úgy döntött, nem temetik el őt, hanem otthon rendeznek be számára egy sírgödröt, amit azonban sosem fognak befedni, és a koporsón is csak akkor van tető, ha épp senki nincs a tetem mellett. A holttestet Joni anyja eleinte klasszikus balzsamozási technikákkal kezdte tartósítani, ám az évek során kifejlesztette saját eljárását: alkoholba áztatott gyolccsal tekerte körbe fia testét.



A módszert egy éjjel álmában "fedezte fel", azóta szorgosan borogatja a testet, egyetlen napot sem szabad kihagyni, mert azt mondja, akkor a bőr olyan fekete lesz, mint a szén. Az idős asszony emellett szorgalmasan törölgeti a port a gödörben elhelyezett koporsó körül, máskor meg egyszerűen csak legyezgeti a férfit. Ezen kívül minden születésnapján új ruhába öltözteti, ettől a szokásától csak az elmúlt 4 évben tért el, mert már ő sem képes mindenre a kora miatt - magyarázta.

A bizarr tartósítást azzal indokolta, hogy amikor fia meghalt, az unokája még nem töltötte be a 2. évét, és azt szerette volna, ha a gyermek ismerheti és szeretheti az apját. "Jó ember volt és jó férj" - mondta. Legnagyobb sajnálatára azonban mostanában nincs túl jó állapotban Joni, mert az asszony elég sokat betegeskedik és így már nem tudja a szükséges gondossággal ápolni a bőrét. De nem adja fel: hisz abban, hogy ha újra minden nap használni tudja az alkoholos lapkákat, akkor a férfi bőre újra kifehéredik és minden rendben lesz.

Arról nem szólnak a hírek, hogy az azóta 20 évessé cseperedett gyermeke mit szól mindehhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.