Három éve ült a széken a halott albérlő

Múmiát talált a főbérlő a lakásában

Már egy éve azt hitte a főbérlő, hogy idős albérlője szó nélkül elköltözött tőle, de kiderült, hogy még mindig a házban van, pontosabban a pincében: mumifikálódva ült a széken.

2013.02.25 09:29ma.hu

Amikor albérlőjéről már egy éve nem hallott semmit, a müncheni főbérlő úgy döntött, ideje egy kicsit szétnézni a korábban kiadott házban. Álmában sem gondolta volna, hogy idős albérlőjét, akiről azt gondolta, szó nélkül elköltözött, végül a pincében fogja megtalálni, teljesen összeszáradva, lényegében mumifikálódott testtel. A holttesten még mindig az a kezeslábas volt, amit a 78 éves férfi a halálakor viselt, és "békésen" üldögélt egy székben, csak a körmei nyújtottak különösen ijesztő látványt: azok 10 centisre nőttek.

A rendőrség közlése szerint a vagyonkezelő fedezte fel, hogy valami nem stimmel, amikor a főbérlő megbízásából kiment a lakáshoz, de a postaládában rengeteg régi újságot és reklámlevelet talált, élet nyomát viszont semmit. A tulajdonos ekkor ment személyesen a lakáshoz, és így talált rá a múmiára.

Amint a vizsgálatokból kiderült, az idős férfi valójában már három évvel ezelőtt meghalt, ám mivel a lakbérre állandó megbízást adott ki a bankjának, egészen addig nem tűnt fel a főbérlőnek sem a hiánya, amíg el nem fogyott az idős férfi összes pénze a számlájáról - tavaly augusztusban. "Évek óta nem láttam őt és nem hallottam róla semmit. Aztán amikor a bérleti díj nem érkezett meg, azt gondoltam, elköltözött" - idézte a főbérlőt az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.