Senki sem tudta, hogy hulla hever a házban

Horror: múmia kergette el a betörőt

A betörők ritkán szoktak hangoskodni abban a házban, amelyiket épp kirabolni készülnek, ám egy német tolvajnak jó oka volt arra, hogy ordítva meneküljön a szó szerint kihalt épületből.

2012.05.17 17:29ma.hu

Előbb óriási robajjal vágódott ki a ház bejárati ajtaja, majd egy rémülten ordítozó idegent láttak a szomszédok annál a háznál, ahol évek óta semmi mozgást nem tapasztaltak. A halálra vált férfi úgy nézett ki, mint aki szellemet látott.

Nem csoda: a németországi Hagenben valóban egy halottat, sőt, egészen pontosan egy múmiát talált a férfi, aki egészen másfajta zsákmány reményében surrant be a kihalt házba. A szomszédok értesítésére a helyszínre siető rendőrök egy női holttestet találtak, ami teljesen mumifikálódott: az elsődleges szakértői vélemények szerint öt évvel ezelőtt halhatott meg az akkor 66 éves nő, vélhetően szívrohamot kapott tévénézés közben.

Bár albérlőként lakott a házban, azért nem tűnt fel a halála a főbérlőnek sem, mert bankszámláján elegendő összeg gyűlt össze, hogy öt éven keresztül gond nélkül tudták leemelni a bankszámlájáról egy állandó beszedési megbízással a bérleti díjat.

"A meleg és száraz levegőjű épületben lassanként összeaszalódott a teste. Bizonyára ijesztő lehetett rátalálni" - fogalmazott egy rendőrségi szóvivő. Hogy a betörőt elkapták-e, vagy beérték azzal, hogy ez az élmény bizonyára a börtönnél is jobban kedvét vette a lopástól, arra a hatóság embere nem tért ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.