29 mumifikálódott tetemet találtak a történésznél

Kiásta és múmiákat csinált a hullákból

Huszonkilenc mumifikált holttestet fedezett fel a rendőrség egy ismert orosz helytörténész otthonában Nyizsnyij Novgorodban; a morbid érdeklődésű férfi az elhunytak földi maradványait temetőkben ásta ki, majd a sírokból rabolt ruhákba öltöztette.

2011.11.08 08:29MTI

A rendőrségi videó bemutatja a hátborzongató gyűjteményben sorakozó, színpompás ruhákat és fejdíszeket viselő "babákat", közülük némelyek arcát és kezét "bepólyálták". A rendőrség közleménye szerint ezek az elhunytak mumifikált maradványai.

A rendőrség nem kívánta megnevezni a múlt héten őrizetbe vett gyanúsított nevét, mindössze a korát (45 év) adták meg, valamint azt közölték, hogy a Moszkvától 400 kilométerre lévő Volga menti város neves helytörténészéről van szó. Az orosz média szerint Anatolij Moszkvin, a Nyizsnyij Novgorod-i temetők ismert szakértője a gyanúsított, aki nyíltan beszélt arról, hogyan kutatja a temetőket, sírköveket, a mögöttük rejlő élettörténeteket próbálva megismerni.

A lapok rendőrségi forrásokra hivatkozva megírták, hogy a gyanúsított kizárólag fiatal lányok földi maradványait "válogatta be" vérfagyasztó gyűjteményébe. A férfi őrizetbe vételét hosszú nyomozás előzte meg, a rendőrség a helyi temetőben történt sírgyalázásokat vizsgálva jutott a gyanúsított nyomára.

Anatolij Moszkvin, aki a városban a halottak iránti érdeklődéséről volt ismert, több cikket is írt a térségbeli temetőkről. A kelta kultúra ismerője, és 13 idegen nyelvet bír. 2007-ben a Nyizsegorodszkij Rabocsij című lapnak nyilatkozva Moszkvin arról beszélt, hogy 752 temetőt vizsgált át, naponta akár 30 kilométert is gyalogolva. Pocsolyákból oltotta szomját, szénakazlakban vagy elhagyott tanyákon éjszakázott, egyszer pedig koporsóban aludt.

A férfi elmondása szerint a rendőrség gyakran kihallgatta, de mindig elengedték. Egy hónappal ezelőtt Anatolij Moszkvin írt egy cikket, amelyben megmagyarázta a halottak iránti érdeklődését. Elmondása szerint 12 éves korában egy temetési menettel találkozott, s a gyászolók arra kényszerítették, hogy csókolja meg egy elhunyt 11 éves kislány arcát. Később az okkultizmus kezdte el érdekelni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.