Különös gyűjtőszenvedély

6000 Barbie-babája van a szingapúri férfinak - és nem hagyja abba!

Húsz éve saját maga vásárolta meg élete első Barbie-babáját, azóta több mint 6000 különböző modellt gyűjtött már össze a 33 éves szingapúri férfi, és egyelőre nem áll szándékában abbahagyni.

2013.09.02 16:46MTI

Több mint hatezer Barbie baba sorakozik egy szingapúri férfi otthonában. A 33 esztendős Chien (Jian) Yang a minimalista dekoráció híve, ám hatezer darabos Barbie-gyűjteménye és további három ezer babája rózsaszín padlós nappalijának három oldalát is elfoglalja és a játéksereg maradék része az öltözőszoba kilenc tükrös szekrényén és a dolgozószoba polcain osztozik.

Az Omnicom Media Group vállalat stratégiai igazgatójaként dolgozó Yang szenvedélye 13 éves korában kezdődött, amikor megvásárolta a türkizkék cicaruhában és csíkos lábmelegítőkben tündöklő Barbie-modellt. "Mielőtt bármit is tudtam volna a társadalmi normákról, egy fiú voltam, aki ezt nézte a televízióban, ez tetszett neki, de nem engedték meg neki, hogy sajátja legyen. Aztán ahogy egyre idősebb lettem és saját fizetésem lett, elkezdtem kiélvezni annak a szabadságát, hogy bármit megvehetek, amit akarok" - hangoztatta Yang.



Gyermekkori érdeklődése idővel "őrült megszállottságba" csapott át, amit a barátai támogatnak, a családja pedig elfogad. A magát "játékőrültnek" tartó férfi saját bevallása szerint legkevesebb 392 ezer dollárt (90 millió forint) költött az elmúlt húsz évben a gyűjteményére, amelyet az amerikai Bratz Girls divatbaba-kollekció és a Monster High több száz figurája is gazdagít.

Yang legrégebbi Barbie-babái a korai 1960-as évekből származnak, köztük egy nővérkeruhát és cicaszemes napszemüveget viselő modell. A babák különböző korokat és stílusokat elevenítenek meg, vannak, amelyek nemzetekre jellemző kosztümöket viselnek és akadnak olyanok is, akik hírességek - Grace Kelly, Barbra Streisand, Carol Burnett és Elizabeth Taylor - apró hasonmásaiként kerültek a boltok polcaira.

Yang úgy tervezi, hogy, ha otthona már nem lesz elég a babák számára, akkor megveszi a szomszédos házat, de addig is még van egy szabad fal a nappalijában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.