Percekig vonaglik még a kimúlt állat

Hátborzongató videó - A levágott kígyófej harapja a saját farkát

Hátborzongató jelenetet rögzített egy férfi, aki a kertjében talált rá a mérges viperára és egy machetével lecsapta a fejét. Ami ezután következett, az az érzékenyebb lelkű olvasóinknak nem is ajánlott!

2013.08.15 14:45ma.hu

Eredetileg csak valami perverz kíváncsiság vezérelte az alabamai Sam Billitert, amikor elindította a felvevőt, de aztán olyan jelenetet filmezett, amire talán ő maga sem számított. A férfi a hátsó kertjében fedezte fel a viperák családjába tartozó mexikói mokasszinkígyót, amelynek gondolkodás nélkül csapta le a fejét egy machetével, mondván, nem szerette volna, ha akár a fiát, akár a kutyájukat megmarja a csúszómászó. Aztán elővette a telefonját és elkezdte a kígyó haláltusáját megörökíteni.

Fotó: YouTube

Az első néhány másodpercben még kéjes örömmel nézte az állat vergődését, de aztán döbbentem állapította meg, hogy a test mellett heverő fej váratlanul nagyra tátotta a száját és az ott csapkodó farokra erőteljesen ráharapott, majd sokáig rágcsálta, míg végül abbahagyta a támadást. A szakértők előtt azonban nem ismeretlen a jelenség: egyes kígyók képesek akár egy órával a fejük levágása után is marni.

A mexikói mokasszinkígyó (copperhead snake) felnőtt korára nagyjából 1 méter hosszúra nő meg, és bár mérgező fajta, az emberre ritkán halálos.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.