Nem volt a programban a kígyótánc

Kalandtúra extrával: pitonnal harcolt a vezető

Több élményben volt részük a floridai turistáknak, mint amennyi az eredeti árban szerepelt a kalandtúra részeként: idegenvezetőjük váratlanul egy három méteres pitont fedezett fel a folyóban.

2013.04.15 08:20ma.hu

A kalandtúra résztvevői örökítették meg videón az idegenvezetőjük extra akcióját, amely az előzetesen meghirdetett programban nem szerepelt, azt váratlan bónuszként kapták a befizetett összegért cserébe. A floridai Everglades Nemzeti Parkban csónakázva Tommy Owen váratlanul észrevett egy pitont a vízben, és kiugrott a csónakból, hogy kiemelje a hüllőt. Arra azonban nem számított, hogy a kígyó egy majdnem teljesen kifejlett, 3 méteres példány. A burmai pitonok átlagosan 4,5-6 méteres hosszúságúra nőnek meg felnőtt korukra.



A videón jól látható, hogy a veszélyt érző állat azonnal az egyetlen lehetséges módon próbált védekezni: rátekeredett Owen karjára és elkezdte szorítani azt. A piton szorítással öli meg áldozatát és egy ekkora példány komoly veszély lehetett volna az egyébként szikár testalkatú férfi számára, ha nem lett volna ott a társa, aki végül levágta a kígyó fejét.

"Nem vettem észre, hogy 3 méteres. Azt persze gondoltam, hogy biztosan nagyobb nálam, de arra nem számítottam, hogy a saját karomnál legalább háromszor hosszabb" - mondta a férfi.

A nemzeti park területén egyébként az utóbbi egy évtizedben jelentősen elszaporodott ez az egyébként háziállatként is igen kedvelt faj, mivel számos tulajdonos szabadon engedte a "kedves" kis kígyóból hirtelen veszélyes felnőtt egyeddé vált példányát, más burmai pitonok pedig a helytelen tartás következtében egyszerűen megszöktek. A túlzott elszaporodásuk következtében számottevően csökkent több ritka és védett faj populációja is az Evergladesben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.