Azt hitte a hüllő, élelmet talált

Álmukban fojtotta meg a fiúkat a 4 méteres kígyó

Holtan talált a fiaira egy anya, miután az egyik afrikai piton megszökött a szomszédos házban lévő ketrecéből és a gyerekeken lévő egyéb állatszagok miatt azt hitte, a szokásos élelmére bukkant.

2013.08.07 17:04ma.hu

Amikor az anya reggel benézett két fiához, úgy tűnt, ők még békésen alszanak, de pár pillanattal később rémülten fedezte fel a mennyezeten lévő lyukat és szörnyű balsejtelme támadt. A 4 éves Noah és a 6 éves Connor Barthe halottak voltak: egy több mint 4 méteres afrikai piton fojtotta őket meg álmukban. Az anya a ház másik részében aludt, ezért nem hallotta a zajt, amikor a gyilkos hüllő alatt beszakadt a plafon.

Fotó: Facebook

A piton a szomszédból szökött át, ahol egy hüllőkereskedés működött, és a fiúk gyakorta meg is fordultak ott, de olyankor mindig felügyelettel mehettek a kígyók közelébe, a kisebb siklókkal pedig még játszhattak is. A kanadai New Brunswickben történt tragédia hátterében a szakértők nemcsak a kígyó természetes vadászösztönét sejtik, sőt, mint mondták, kevéssé valószínű, hogy a pitonnak a két fiúcskára pályázott. Sokkal inkább az lehetett a baj, hogy a gyerekek néhány órával korábban egy farmon voltak, ahol több kisállattal, köztük kutyákkal, macskákkal és kecskékkel játszottak, testük pedig megőrizte ezek szagát és mivel a kígyó szaglás alapján azonosítja be a táplálékát, a gyerekeket ezért nézhette zsákmánynak - számolt be a Daily Mail.

A hüllőkereskedőt valószínűleg gondatlanságból elkövetett emberölésért fogják bíróság elé állítani, mert az elsődleges vizsgálatok szerint nem gondoskodott megfelelően arról, hogy állatai ne tudjanak kiszabadulni. A kígyó terráriumán egy rést fedeztek fel, valószínűleg azon keresztül szökött meg, majd a szellőzőrendszeren keresztül bekúszott a fiúk otthonába, ahol a súlyától leszakadt a födém és ahogy ráesett a gyerekekre, zsákmányt szimatolhatott.

Elaltatták a gyerekgyilkos pitont

A rendőrség utasítására elaltatták kedden a több mint négyméteres afrikai pitont - közölte a sajtóval a rendőrség szóvivője. A szóvivő ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a Barthe testvérek halála ügyében bűnügyi eljárást indítottak. Részletek itt >>>

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.