Pech

Amazónia dzsungelében nem esett baja, Angliában mérges kígyó marta meg

Minden baj nélkül átvágott a világ egyik legveszélyesebb őserdején, az Amazonas vad dzsungelén egy brit nő, a szelíd Lancashire-ben viszont megmarta egy mérgeskígyó, amibe csaknem belehalt.

2013.05.11 03:35MTI

A kalandokat kedvelő, 29 éves Sarah Bowker kutyája sétáltatása közben szenvedte el a mérges marást egy viperától. Miközben szabadjára engedte németjuhászát, letelepedett a fűbe, és egyszer csak az egyik hüvelykujján heves fájdalmat érzett. A vipera abba fecskendezte halálos mérgét. Bowker karja egykettőre a triplájára dagadt, légzési nehézségei támadtak, kórházba szállítása után pedig allergiás sokkot kapott. A kórháznak nem volt megfelelő ellenszéruma, de sikerült még idejében máshonnan beszereznie.

A nő megfogadta, hogy soha többé nem merészkedik a hely közelébe, ahol a vipera rátámadt, és felszólította a terület gazdáját, hogy tegyen ki kígyóveszélyre figyelmeztető táblát.

Bowker nemcsak a kígyóktól hemzsegő Amazonasi esőerdőt járta végig gond nélkül, Perun is átvágott, megjárta Mozambikot és Thaiföldön sem esett baja, ahol egyébként egy fénykép kedvéért óriáskígyót tekert a nyaka köré - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

A kígyómarás május 2-án történt, de Bowkes még mindig nem épült fel teljesen.

Nagy-Britanniában évente mintegy száz embert mar meg vipera, 100 év alatt 14-en haltak bele.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.