Mérgező gázokat szívott be takarítás közben

Elgázosította magát a takarító

Saját magát gázosította el egy brit söröző takarítója, miután két olyan vegyszert használt egyidőben, amelyek külön-külön nem okoznak problémát, de keveredve akár tragédiával is végződhetett volna.

2013.08.09 10:00ma.hu

Érezte, hogy rémesen büdös, de nem gondolta, hogy akár az életét is kockáztatja a mérgező klórgáznak a belélegzésével egy brit takarító. Jason Smith az Ashteadban lévő egyik pub mosdóhelyiségét tisztította épp, amikor bekövetkezett a baj: előbb vízkőoldót, majd fehérítő port szórt a piszoárba, amelyek egymással keveredve mérgező gázt szabadítottak fel. A férfi utólag bevallotta, hogy fel sem merült benne, hogy baj lehet, ráadásul amikor az első másodpercekben észrevette, hogy felfele áramlik a gáz, még ki is ment a helyiségből, mert érezte, hogy szörnyű szaga van.

Fotó: freedigitalphotos.net

Később azonban visszament a helyszínre, arra gondolt, kinyitja az ajtót és megvárja, míg a friss levegő átjárja a mosdót. Csakhogy amikor lehajolt valamiért a földre, érezte, hogy szúrni kezdi a szemét a maró gáz, a tüdejében égő fájdalmat érzett és az ájulás határára került. Nagy nehezen tárcsázta a segélyhívót, a mentők pedig gyorsan rájöttek, mi okozta a bajt, de nem engedték a férfinek, hogy vízzel leöntse a tisztításhoz használt két port, hanem a tűzoltóságot hívták ki, akik egy óriási ventilátorral fújták ki a gázokat.

A szakemberek elmondták, hogy a vízkőoldáshoz gyakorta használnak sósavat, ami a fehérítővel keveredve valóban klórgázt alkot, a férfinak tehát mindenképp nagy szerencséje volt, hogy ki tudott jutni a helyiségből, mert ha elájul, többé sosem kelt volna fel - adta hírül a Daily Mail. Smithnek egyébként még három nappal az eset után is súlyos mellkasi fájdalmai voltak, és bevallotta, hogy eléggé ostobának érzi magát, amiért nem gondolt erre a veszélyre. "Tudtam, hogy a háztartási vegyszerek mustárgázt hozhatnak létre, de nem jutott el a tudatomig, hogy a kezemben pont egy ilyen kombináció volt akkor" - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.