Ellopott egy darab autópályát

Nem kispályázott: egész utat lopott a tolvaj

Vagy nagyon gyorsan dolgozott, vagy túlságosan kihalt volt az az orosz autópálya, amit egy leleményes tolvaj egész nagy darabon ellopott: 82 betontáblát szedett fel, mire észrevették a hiányt.

2013.08.07 11:41ma.hu

A tolvajok általában könnyen szállítható kisebb vagy nagyobb tárgyakat szoktak a magukévá tenni, de arra mostanáig nem igazán volt példa, hogy valaki egy teljes útszakaszt bontson fel észrevétlenül. Márpedig az orosz Komi köztársaságban egy férfi 82 betontáblát pakolt fel több teherautóra, amivel majdnem el is szállította mindet, csak pechjére útközben megállította őt a rendőrség.

Fotó: Google Street View

Arra egyelőre nem találtak egyértelmű magyarázatot, hogyan tudta a férfi úgy felszedni az autópálya egy részét, hogy az senkinek nem tűnt fel, két viszonylag hihető verzió merült fel a hatóságok részéről: egyrészt a férfinak nagyon gyorsnak kellett lennie, másrészt meg az az útszakasz amúgy se túl nagy forgalmú - adta hírül a Metro című lap. Az útról felszedett betontömböket három teherautóra pakolták fel, azt azonban szintén csak gyanítják, hogy a felszedést egy ipari szerkezettel, a targonca és a bulldózer kombinációjával hajtotta végre a férfi.

A 40 éves gyanúsítottat már letartóztatták, de a helyi törvények értelmében a várható legsúlyosabb büntetése két év börtön lehet. Az ellopott beton alig 1,4 millió forintot ért, a tényleges kár azonban ennél nyilánvalóan jóval nagyobb.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.