A rendőri brutalitástól várt megoldást

Nyakát szelte a zsebtolvaj, így akarta megúszni a balhét

Saját nyakát vágta meg egy zsebtolvaj, miután rajtakapták egy lopáson. Azt remélte, hogy az elfogásán munkálkodó rendőrökre tudja kenni a balesetet és így megúszhatja.

2013.06.27 16:01ma.hu

Amikor rájött a zsebtolvaj, hogy nincs menekvés, morbid eszközt választott a meneküléshez: egy zsebkéssel megvágta a saját nyakát, hátha azzal kivívja a közelben állók szimpátiáját. Tette nem okozott nagy meglepetést: Dél-Kínában, ahol az eset történt, gyakorta fordul elő, hogy egy-egy letartóztatáskor a közelben állók úgy ítélik meg, hogy a rendőrök túl durván bánnak az elfogottal és a vélt vagy valós brutalitás ellen közbelépve, esetleg mert úgy gondolják, a letartóztatás nem jogos, közbelépnek a rendőrökkel szemben.

A 41 éves Ding Wang is erre próbált rájátszani, miután egy buszon az egyik utas zsebéből kilopta a mobiltelefonját és a rendőrök bilincset tettek a kezére. A kísérlet azonban nem jött be, a járókelőket nem tudta átverni, végül mégis a börtön vár rá - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.