Egyre népszerűbb a kézimunka szakkör

Kötéssel, horgolással békítik a legkeményebb rabokat

Igazi keményfiúk, a kinti világban ők voltak egykor a bandavezérek és ők csinálták végig a legkeményebb akciókat, most börtönben várják a kiszabott idejük leteltét. És közben kötögetnek. Hihetetlen? De igaz!

2013.08.05 16:58ma.hu

Amikor valaki a kezébe vesz egy Raquel Guimaraes-ruhát, valószínűleg nem az az első gondolata, hogy ezt a legkeményebb elítéltek készítették saját kezűleg. Márpedig a brazil divattervező az elítéltekkel közösen dobja piacra a legújabb kreálmányait, miután közreműködésével elindították a Lótuszvirág elnevezésű programot az ország legszigorúbbnak számító, Arisvaldo de Campos Pires-ben működő börtönében. A programot eleinte még furcsállták a rabok, de mostanra egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és nemcsak azért, mert a legügyesebbek az elkészített ruhák arányában csökkenthetik a kiszabott büntetési idejüket.

Fotó: YouTube

A keményfiúknak a kézimunka-szakkör közben vidámabban telik a bent töltött idő is, ráadásul amint egy már kiszabadult egykori rab elmondta, önbizalmat ad, ha látják, hogy milyen készségek rejtőznek bennük, ez pedig segít a kinti életbe visszatérni. "Önbecsülést ad a foglyoknak és kinyit egy ajtót a munka és a foglalkoztatás világába bárkinek" - mondta Celio Tavares.

A többnyire gyilkosságért leültetett rabok valóban új emberré válnak, miközben látják, hogy az általuk készített ruhákat szerte a világon keresik az emberek, és még fizetést is kapnak érte - hát kell ennél több?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.