A Thriller és a Gangnam style tette őket híressé

Filmre viszik a "táncos rabok" börtönéletét

Film készült azoknak a Fülöp-szigeteki raboknak a börtönbéli életéről, akik hat éve tettek szert világhírnévre azáltal, hogy eltáncolták Michael Jackson Thriller című klipjének koreográfiáját.

2013.04.04 09:14ma.hu / MTI

A Dance of the Steel Bars című filmet a Cebu tartományi börtönben vették fel, ugyanott, ahol 1500 elítélt narancssárga rabruhában előadta a híres mozdulatokat Michael Jackson Thriller című számára 2007-ben, világhírnévre téve szert vele. A videó eredetijét több mint 52 milliószor nézték meg a világhálón, a megosztásokat szinte lehetetlen számba venni.

A rabok produkciója még mindig turisták hadát vonzza a börtönhöz, az odalátogatók mostanság új tánccal is találkozhatnak, a foglyok ugyanis a Gangnam Style-t is betanulták, amit aztán szakadó esőben mutattak be. A filmben a valódi rabok közül is szerepelnek néhányan, de a főszereplő Patrick Bergin ír színész - akit többek közt az Egy ágyban az ellenséggel című krimiből ismerhet a közönség - és a Fülöp-szigeteki "szívtipró", Dingdong Dantes.

A cselekmény szerint Bergin karakterét, Frank Parist a Fülöp-szigeteken igazságtalanul emberöléssel vádolják meg és bebörtönzik. A rácsok mögött ismerkedik meg egy gyilkossal, akit Dantes alakít, valamint egy Allona nevű transzszexuális rabbal, aki tánckoreográfiákat tanít be társainak, hogy így mozdítsa elő a reformokat a börtönben. A film két rendezője Marnie Manicad és Cesar Apolinario televíziós riporter.

Az alkotók elmondták, hogy a film kitalált sztori, de a rabok valós történetei ihlették. Szerintük a film a megváltásról és arról szól, hogy az emberi lélek révén lehetséges a jó irányú változás.

Manicad szerint a börtönbeli forgatás különleges feladatot jelentett, a rendező ennek ellenére méltatta a rabokat fegyelmezettségükért. A rácsok mögötti jeleneteket még 2010-ben vették fel - egy hétig forgathattak -, a munkálatok összességében azonban három évig tartottak. "Nem tehetek sokat értük azon kívül, hogy elmesélem a történetüket a világnak ezzel a filmmel" - jegyezte meg Marnie Manicad.

Az alkotást a Fülöp-szigeteken június 12-én mutatják be. Az alkotók reményei szerint nemzetközi filmfesztiválokra is eljutnak a filmmel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.