A verekedés mentette meg az agydaganatos férfit

Az életét köszönheti annak, aki úgy leütötte, hogy elájult

Az életét köszönheti egy férfi egy ronda verekedésbe torkollt vitának és annak a csavargónak, aki úgy fejbeütötte, hogy ájultan zuhant a földre. A kórházban daganatot találtak a fejében.

2013.07.31 07:29ma.hu

Amikor a 22 éves Scott Lawrence vitába keveredett egy részeg csavargóval és az leütötte őt, a fiatalember nem gondolta, hogy később épp az életét köszönheti a támadásnak. Pedig ha Christopher Evans ütésétől nem ájul el és nem kerül pont emiatt kórházba, talán már túl késő lett volna, mire felfedezik az agyában terjeszkedő daganatot - ismerték be az orvosok azon a tárgyaláson, amely a 27 éves támadó ellen indult.

Az eset a dél-walesi Castle Hotel Neath portáján történt április 1-jén. Mint kiderült, Lawrence akkor már többször panaszkodott fejfájásra, de nem szánta rá az időt, hogy orvoshoz menjen, és valószínűleg ha nem üti le őt Evans, akkor még mindig halogatta volna. Így azonban amikor az ájulás miatt bevitték a sürgősségi osztályra, hogy a tarkóján lévő mintegy 2 centis vágást ellássák, a biztonság kedvéért egy röntgenfelvételt is készítettek a fejéről és így vették észre az életveszélyes daganatot, ami azonnali műtétet igényelt - számolt be a Daily Mirror című brit lap.

A verekedés áldozata már gyógyulófélben van, a keddi tárgyaláson a bíró reményét fejezte ki a teljes felépüléséért, támadóját azonban az életmentéstől függetlenül - miután beismerte a testi sértés vétségét - 12 hónapnyi közmunkára ítélték és 250 font kártérítés megfizetésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.