A lábtörlő "hívta be" az idegent

Betört, zongorázott, tévét nézett, leütötték

Szívélyes invitálásnak tekintette a betörő a lábtörlőn található üdvözlő feliratot, ezért tétovázás nélkül besétált egy családi házba, ahol a lakók is épp otthon voltak. A betörő húzta a rövidebbet.

2011.11.03 14:29ma.hu

Egyelőre nem sikerült a rendőrségnek száz százalékos biztonsággal megállapítania, hogy a tréfás kedvű betörő ivott, drogozott, vagy csak szimplán nem normális, mindenesetre különös indokkal magyarázta az illetéktelen behatolást.

Jason Leon Bastrom (Fotó: Multnomah Country Sheriff's Office)

A 32 éves amerikai férfi egy oregoni családi házba tért be, ahol igencsak otthonosan kezdett viselkedni. Előbb leült a zongora mellé, játszott egy kicsit, ez volt az, amiért az otthon tartózkodó Jamie McGowan kis híján infarktust kapott, legfőképp azért, mert a házban tartózkodott nővére és gyermekei is. Első ijedtsége után gyorsan felhívta édesanyját, aki a rendőrséget értesítette - mindez reggel fél 8-kor történt -, közben pedig a háziasszony a közelben lakó sógorának is telefonált.

Utóbbi azonnal a helyszínre sietett, addigra a hívatlan vendég már áttelepedett a tévé elé és filmet kezdett nézni. A sógor azonban nem tudta, van-e fegyver a férfinél, de jobbnak látta nem kérdezősködni, inkább jól leütötte Jason Leon Bastromot.

Így újabb hívás futott be a 911-re, mondván: rendőrökön kívül egy mentőre is szükség lesz, mivel a megbilincselt férfit előbb még a kórházba kellett vinni fejsérüléseinek ellátása miatt.

A behatolást a férfi azzal indokolta, hogy nyitva volt az ajtó, és valójában a lábtörlő hívta őt be, amikor a rajta olvasható felirat ("Welcome") szívélyesen üdvözölte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.