Pénzét és telefonját is meghagyták a tolvajok

Leütötték és ellopták a rasztahaját

Bizarr rablás áldozatává vált egy dél-afrikai fiatal: bulizni ment a haverjaival, amikor néhányan rátámadtak és elvonszolták onnan, később a barátai kopaszon találtak rá.

2013.01.30 15:29ma.hu

Szokványos hétvégi bulinak indult, de elképesztő és bizarr dráma lett a vége néhány dél-afrikai fiatal számára. A Johannesburgban élő Mutsa Madonko a barátaival indult egy szórakozóhelyre, ám valamivel később a többieknek feltűnt, hogy Mutsát már jó ideje nem látták. A keresésére indultak és kisvártatva egyik barátja, Jasper Munsinwa rá is talált a klub közelében - eszméletlenül és teljesen kopaszra borotvált fejjel. A jelek szerint a tolvajoknak kizárólag Mutsa rasztahajára fájt a foguk, amelyet a fiatal férfi már tíz éve növesztett.

"Amikor megtaláltuk, minden értéktárgya megvolt, a mobiltelefontól a pénztárcájáig, benne hiánytalanul az összes pénze" - magyarázta a döbbent Jasper. Az országban az utóbbi időben megszaporodtak a hasonló támadások, Mutsa volt a legújabb áldozata a rasztarablási hullámnak, mert egyre többen szeretnének ilyen hajat, de ha legális úton szeretnék póthajként beszerezni az alapanyagot, akkor egy vállig érő fazon esetében közel 20 ezer, egy hosszabb változatért viszont akár 60 ezer forintnak megfelelő összeget is elkérhetnek a fodrászok - emlékeztetett a Mirror című napilap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.