Nem lehet másképp megkülönböztetni őket

Hajbaszámozta négy ikerfiát egy kínai anya

Az anya még csak-csak, de rajta kívül senki más nem képes megkülönböztetni egy ikernégyes tagjait, ezért az épp iskolába került fiúk hajába egy-egy szám került a tanárok megsegítésére.

2012.09.11 07:29ma.hu

Az egypetéjű ikrek között az idegeneknek gyakorta okoz gondot, hogy különbséget tudjanak tenni, hát még akkor, ha annyira egyformák, hogy még az apa is rendre összekeveri őket! Egy kínai anya azonban könnyen megoldotta a kérdést iskoláskorúvá cseperedett négyesikreinél: egész egyszerűen leborotválta a fejüket, alig egy-két milliméteres kis tüsihajat hagyva nekik, fejük tetején viszont ott virítanak a számok 1-4-ig.

A sorszámok a születési sorrendben kerültek "kiosztásra", így most már a tanároknak sem lesz nehéz eldönteni, mikor kit kell megdicsérni vagy épp elővenni egy csínytevés után. Ettől függetlenül a biztonság kedvéért külön osztályba is tették mind a négyüket, az iskola szóvivője szerint ugyanis nemcsak a megjelenésük, de még a hangjuk és hanglejtésük is annyira egyforma, hogy képtelenség őket megkülönböztetni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.