Csak 40 kilométer választotta el a lányokat

Nem vicc: 30 éve elfelejtették, hogy ikrek

Harminc éven át élt egymástól mindössze 40 kilométerre egy ikerpár Svédországban anélkül, hogy tudtak volna egymásról, pontosabban csak valami ködbe vesző családi mesének tűntek az ikertestvérről szóló történetek.

2012.02.02 07:29MTI

A két nő kétpetéjű iker. Indonéziában születtek, de hamar árvaházba kerültek. Onnan fogadták örökbe őket svéd párok - Backmanék és Falkék -, ám a hivatalos papírok nem tettek említést arról, hogy ikrekről van szó, sőt még testvéri viszonyt sem mutattak ki.

A Backman házaspártól azonban - ahogy kihozták a lánykát az árvaházból - a rájuk váró taxis megkérdezte, hogy hol a másik lány, a nővér. A svédek nem értették a dolgot, mire a taxis lefirkantotta a két lány indonéz nevét. Ez segített abban, hogy Backmanék - visszatérve Svédországba - rátaláljanak Falkékra.

A két család elkezdte tanulmányozni az indonéz iratokat, de azok elég zavarosak voltak: az apa eltérő volt, és bár anyaként ugyanaz a nő szerepelt, a svédek azt hitték, hogy biztos tévedés, és nem foglalkoztak többé a dologgal. Idővel aztán elvesztették egymással a kapcsolatot.

A lányoknak ugyan mindkét pár elmesélte a történetet, de ők is hamar elfeledkeztek róla, felnőttként pedig nemigen érdekelte őket biológiai származásuk. A helyzet két éve változott meg, amikor Emilie Falk férjhez ment, és fontos lett számára a család; kíváncsi lett eredeti famíliájára.

Nevelőanyja ismét elmesélte neki, hogy állítólag van egy lánytestvére. Ezek után kezdett Emilie a világhálón kutakodni olyan indonéz gyerekek után, akiket svéd párok fogadtak örökbe. Hamarosan összeakadt ikertestvérével a Facebookon.

Kiderült, hogy ugyanott, ugyanazon a napon és ugyanattól az anyától születtek. És az is, hogy sok bennük a közös: mindketten tanárok lettek, és bár egy év különbséggel, de ugyanaznap mentek férjhez, ráadásul ugyanazt a dalt választották esküvőjükre. Hamarosan DNS-tesztet csináltattak, és 99,98 százalékos valószínűséggel - gyakorlatilag teljesen - biztos, hogy ikertestvérek.

Felmerült bennük, hogy elmennek szülőkutatásra Indonéziába. Azt gyanítják, hogy a taxis lehet az apjuk - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.