Két ikerpárnak is különleges szülinapja lesz

Mágikus születésnap: 11.11.11-én lesznek 11 évesek az ikrek

Két ikerpárnak is sikerült az újságok címoldalára kerülni pusztán azért, mert épp a 11. születésnapjukat fogják ünnepelni - a különlegesség abban rejlik, hogy épp 2011. november 11-én.

2011.11.10 08:29ma.hu

A számmisztikában a 11-esnek különleges jelentősége van, így aztán nem csoda, ha az emberek a szokottnál is nagyobb figyelmet tulajdonítanak a csak száz évente egyszer előforduló dátumnak, amikor az évszázadot lehagyva csupa 11-esből áll a nap. Persze az is érdekes, amikor palindrom-dátum van, vagyis oda-vissza ugyanazt a számsort kapjuk (mint például 2011.11.02), de a dupla számok mégiscsak kiemelkednek még ezek között is - és mivel 22. hónap nincs, csak minden századik novemberben fordul elő ilyesmi.

Hát még az milyen különleges, ha valaki épp ezen a napon ünnepli a 11. születésnapját! Így van ezzel két ikerpár is (1+1), az amerikai Wisconsin állam Madison városában élő Betsy és Katie Overman, valamint - kapaszkodjanak meg! - a szintén wisconsini, de beloiti lakhelyű vegyes ikerpár, Tyler és Kyra Schuman.

Tyler és Kyra Schuman (Fotó: Beloit Daily News)


A kétpetéjű, fiú-lány ikerpár egy különleges mexikói utazást kap ajándékba szüleiktől, valamint nagyapjuknak köszönhetően, aki részt vett a vietnámi háborúban, a Veteránok Napi ünnepségen is hatalmas köszöntésre számíthatnak.

Az anyjuk, Lynsie Schuman azt mondta: nem tudja, milyen különleges esemény fog történni a világon 11.11.11-én, de amikor 11 évvel ezelőtt megszülettek az ikrei, az neki magát a világot jelentette. A két kamaszt egyébként jin-jang gyermeknek is szokta nevezni, mert annyira ellentétei egymásnak.

Az egypetéjű lányok egyelőre még nem tudják, mit fognak csinálni pénteken, de vannak már terveik. "Ha elmegyünk a suliba, akkor csak 11 percig maradunk" - mondta Betsy. "Vagy 11 óra 11 perckor megyünk haza" - tette hozzá Katie. Addig is nagynénjüktől már megkapták az ajándékukat: egy 11 csomagot rejtő zsákot, amelyek mindegyikében 11 apró meglepetés bújt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.