Leütötte az Erdős domboldal a képviselőnőt

Megtámadta a kép a politikust

Szó szerint letaglózta az Erdős domboldal című festmény az egyik német képviselőnőt, aki egy parlamenti vita szünetében rossz helyre állt. A találkozást a festmény sínylette meg jobban.

2012.07.23 17:33ma.hu

Bár az eredeti változat békét és harmóniát sugároz, Ingrid Hecknek se békés, se harmonikus állapotban nem volt, miután közelebbről is megismerkedett a XVIII. századi Ferdinand Kobell festőművész által készített képpel. A bajor parlament folyosóján álló képviselőnő ugyanis a szokásostól merőben eltérő módon került a festmény hatása alá, és nem a művész zsenialitása taglózta őt le, sokkal inkább a több mint 6 méter magas és 5 méter széles, igencsak súlyos vászon, amely épp a fején landolt.

Az esetről beszámoló austriantimes.at hírhonlap arra nem tért ki, hogy hogyan zuhanhatott le a súlyos kép, az viszont biztos, hogy a restaurálás nehezebb és hosszabb folyamat lesz, mint a politikus fejének gyógyulása. Az Erdős domboldal című alkotáson egy tíz centis lyuk éktelenkedik, a politikus enyhe sérülésekkel úszta meg a találkozást. "Szerencsém volt, hogy csak a vászon ért a fejemhez, mert a kerettel sokkal rosszabbul járhattam volna" - kommentálta Heckner.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.