Összeveszett a komikus a Queen tagjaival?

Mégsem lesz Freddie Mercury Sacha Baron Cohenből

Nem részletezte a botrányairól híres komikus a döntésének okait, az viszont biztosan tudható, hogy visszalépett a korábban elvállalt szereptől, hogy eljátssza Freddie Mercuryt egy dokumentumfilmben.

2013.07.24 07:46MTI

Mégsem játssza el a vásznon Freddie Mercuryt, a Queen együttes néhai frontemberét Sacha Baron Cohen - derült ki a komédiáiról ismert színész sajtósának tájékoztatásából. Matthew Labov nem részletezte a színész döntését, filmes szaklapok ugyanakkor tudni vélik, hogy Sacha Baron Cohen a közte és a Queen tagjai - Brian May gitáros, John Deacon basszusgitáros és Roger Taylor dobos - között a film hangvételével kapcsolatban kialakult nézetkülönbségek miatt mondott le a szerepről.

Sacha Baron Cohen a 2012-es Cannes-i Filmfesztiválon (Fotó: MTI)

Az alkotás az együttes felemelkedését és virágkorát mutatná be a tervek szerint. Az egyelőre cím nélküli projekt Az Argó-akciót és a Z világháborút is jegyző GK Films, a Tribeca Productions és a Queen Films, valamint Robert De Niro produceri munkájaként készül.

A sajtó szerint a producerek a nagyközönség ízlésének megfelelve akarják bemutatni a Queen történetét, Sacha Baron Cohen azonban "felkavaróbb" hangvételű és a Freddie Mercury személyéről kevésbé hízelgő képet festő filmet szeretett volna forgatni. A brit komikus több mint három éve foglalkozott a filmtervvel.

A színész jelenleg egy kémparódián dolgozik a Paramount stúdió számára. Freddie Mercury 1991-ben, 45 éves korában halt meg. AIDS-beteg volt, halálát tüdőgyulladás okozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.