Álhomokos riportert alakít Sacha Baron Cohen

Beperelte a Borat sztárját egy homokos újságíró

Fájdalomdíjat követel Sacha Baron Cohen brit komikustól egy homoszexuális újságíró, mert a filmes stábjával együtt állítólag bántalmazta és sértegette őt egy a homoszexuálisok házasságát pártoló tüntetésen.

2010.10.27 17:29MTI

A keresetlevél szerint Mike Skiff 2008. november 2-án vett részt a Los Angeles-i tüntetésen, ahol lökdösték és fatáblákkal megfenyegették. Sacha Baron Cohen és stábja a Brüno című film forgatási munkálatainak részeként vegyült el a demonstrálók között. Skiff felismerte a homoszexuális osztrák divatújságíró szerepében játszó Baron Cohent és készített róla pár felvételt.

A Skiff által a YouTube-ra feltöltött videók Baron Cohent a homoszexuálisok házasságát ellenzők táborában mutatják, akik ezen a napon szintén összegyűltek a városban. Egy szóváltást követően Skiff elmondása szerint a színész lökdösni kezdte őt és csapata egyéb konfliktusokat idézett elő a demonstrálók között, hogy anyagot gyűjthessenek filmjükhöz.

A Brüno Baron Cohen korábbi filmjéhez, a Borathoz hasonlóan egy nem mindennapos figura amerikai kalandjait mutatja be dokumentumfilmes eszközökkel. Míg a Borat hőse egy antiszemita, szexista, rasszista és egyéb kínos tulajdonságokkal bíró kazah újságíró volt, addig a Brüno címszereplője egy homoszexuális osztrák riporter - mindkét film az előítéletes, szűklátókörű, bigott gondolkodásmódot parodizálja erőteljes eszközökkel.

Sacha Baron Cohen egyik polgárpukkasztó jelenete a sok közül (Fotó: Imagementors)

A forgalmazó Universal Pictures szerint a film célja, hogy szarkasztikus bemutatása révén kifigurázza a homofóbiát.

A film áldokumentumfilm, amelyben a sajátosan öltözködő, selypítő, alsónadrágjától előszeretettel megváló főhős azzal a céllal utazik Amerikába, hogy híressé váljon. A különféle emberekkel, köztük hírességekkel való rögtönzött találkozásai során Brüno hivalkodó szexualitása gyakran elborzasztja beszélgetőtársait, akik nem tudják, hogy ő valójában kitalált figura.

Sacha Baron Cohen újabb támadása

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.