Az Eurovíziós Dalfesztivál versenyzőjévé változik

Új alteregó! Sacha Baron Cohen újabb nagy dobásra készül!

Az Eurovíziós Dalfesztivál versenyzőjévé változik hamarosan Ali G, Borat és Brüno megformálója, Sacha Baron Cohen brit komikus.

Micsoda képek! Az őrült színész a Brüno premrején! képgaléria

2009.08.05 14:20ma.hu
Cohen a Brüno című filmben

Sacha Baron Cohen főszerepelni fog a fantasztikus "Eurovision: The Movie" című műben. Egy résztvevőt fog alakítani, és a már bevált fakedokumentarista stílusban készül ez is, mint a Borat vagy a nemrég bemutatott Brüno.

Miután két legutóbbi karakterét, Boratot és a nagyfilmen nemrég sikerrel debütált Brünót nyugdíjazta, a színész következő filmjében valami egészen újjal jelentkezik.

Cohen először úgy gondolta, vicces lenne, ha a meleg osztrák divatőrült, Brüno egy újabb mókás (és vélhetően sokkoló) áldokumentumfilm keretében a következő Eurovíziós Dalfesztiválon versenyezne, később azonban másképp határozott.

A színész-producer-forgatókönyvíró inkább pihenni küldi Brünót, és írótársával, Dan Mazerrel együtt most egy vadonatúj karakteren dolgoznak – egy "szépreményű" énekesén, aki elszántan küzd, hogy megnyerje az európai énekversenyt.

- "Ő és Dan úgy gondolják, sokkal jobb lesz, ha egy új figurát álmodnak meg Sachának: az új különc alakban rejlő lehetőségek pedig hatalmasak" – árulta el egy forrás a The Sun nevű brit lapnak.

Az új Sacha Baron Cohen-alteregót azonban még jóvá kell hagynia a Working Title stúdió főnökeinek is. Miután ez megtörténik, a filmet a jelenlegi tervek szerint 2011-ben mutatják be.

Cohen legutóbbi munkája, a Brüno meglehetősen sikeresen debütált: bemutatásának első hétvégéjén 30,4 millió dollárt szedett össze az amerikai és kanadai mozikban, egy héttel később azonban nézettsége jelentős visszaesést szenvedett el – részint a Harry Potter és a Félvér Herceg premierjének köszönhetően.

Bár nem minden országban fogadták örömmel a filmet, például a bemutató előadás előtt Ukrajnában betiltották. A filmet az eredeti tervek szerint július 23-án kezdték volna vetíteni az ukrán mozikban. A művelődési és idegenforgalmi minisztérium azonban betiltotta a film terjesztését és bemutatását az ország egész területén.

A kino-teatr.ua filmes és színházi internetes ukrán portál a hír kapcsán a többi között megállapította: ismét bebizonyosodott, hogy Ukrajna a minduntalan hirdetett európai irányultsága ellenére olyan állammá vált, ahol az utolsó szót a közerkölcs fölött őrködő nemzeti tanács és egyéb büntető cenzúraszervek mondják ki.

A tiltás kapcsán az orgánum egyúttal emlékeztetett arra, hogy Cohen előző filmje, a Borat is hasonló sorsra jutott Ukrajnában, csak akkor a Gemini filmforgalmazó cég lett a kárvallott, az alkotást illegálisan terjesztő kalózok pedig a nyertesek.

Semmi kétség, hogy a Brüno esetében sem lesz másképp - állapította meg az ukrán szakmai portál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.