Sacha Baron Cohen a Queen énekesének bőrében

Freddie Mercury-t alakítja Borat

Sacha Baron Cohen, a Borat és az Ali G sztárja játssza el Freddie Mercuryt a Queen énekesének életéről szóló mozifilmben. A forgatókönyv már kész, a forgatás 2011-ben kezdődik meg.

2010.09.20 11:45ma.hu

A szerződés már megköttetett, Sacha Baron Cohen játszhatja el Freddie Mercury-t a legendás zenészről szóló életrajzi filmben - árulta el Bryan May, az együttes gitárosas.

A Queen-frontemberről készülő alkotás egyelőre az előkészítési fázisban jár, címe még nincs, a forgatókönyvet Peter Morgan, a Frost/Nixon szerzője írta, a forgatás 2011-ben kezdődik meg.

A GK Films és a Tribeca Productions által finanszírozott produkció a Queen együttes korai éveire koncentrál majd, és a poptörténelmi jelentőségű 1985-ös Live Aid koncertig vezető utat mutatja be.

A készítők nem spóroltak a produkción, a megvásárolt jogoknak köszönhetően a filmben elhangzanak a legismertebb Queen-számok is.

"Sacha Baron Cohen sokak számára valószínűleg sokkoló választás lehet a főszerepre, de nagyon sokáig tárgyaltunk vele erről" - mondta May, aki Roger Taylor dobossal együtt részt vesz a film készítésében, ők szerkesztik majd a zenei tartalmat.

A film egyelőre nem kapott címet és rendezőt sem szerződtettek, de amint arról a producerek beszámoltak, a forgatókönyvet Peter Morgan írja.

Ő jegyezte A királynő és Az utolsó skót király című film szkriptjét is. Nem lesz könnyű dolga, mert a színpadon kívül a sztár elég zárkózott életet élt, ritkán nyilatkozott a sajtónak és sohasem beszélt a homoszexualitásáról.

A Mercury fénykoráról szóló produkció a GK Films, Robert De Niro és Jane Rosenthal Tribeca Productions vállalkozása és a Queen menedzsere, Jim Beach közreműködésével készül a jövő évben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.