A babát sikerült megmenteni

Összeesett és meghalt 8 hónapos terhesen a futóbajnok

Már csak három hét volt hátra a szülés várható idejéig, amikor az egykori olimpiai futónő egy étteremben váratlanul összeesett és már az újraélesztésére tett kísérletek sem segíthettek rajta.

2013.07.18 10:50ma.hu

Összeesett és már nem lehetett megmenteni Meskerem Legesse életét, aki 2004-ben az athéni olimpián 12. helyen ért célba az 1500 méteres selejtezőn, ám később fel kellett adnia a sportot, egyes hírek szerint szívproblémákat fedeztek fel nála. Az etióp futónőnek azonban a mindennapi életét nem befolyásolta a betegség, néhány éve pedig férjhez ment és egy kisfiúnak adott életet. A most 2 éves gyermek mellé 3 hét múlva kellett volna megérkeznie a kistestvérnek, de az élet közbeszólt és mindent átírt.

Fotó: freedigitalphotos.net

Legesse a családjával egy connecticuti kínai étteremben ebédeltek, amikor a nő váratlanul rosszul lett és összeesett. A helyszínre érkező mentők sikertelenül próbálták az egykori sportolót újraéleszteni, de miután a kórházba szállították, az orvosoknak sikerült épen és egészségesen kiemelni belőle a babát. A halál oka egyelőre nem egyértelmű, de a barátok szerint köze lehet a szívproblémájához - adta hírül a Daily Mail.

"Mindig igyekezett egészségesen enni és gondoskodott arról, hogy a fia is úgy étkezzen. Egyszerűen nem tudok mit mondani" - fogalmazott Fatima Sene, Legesse közeli barátja, aki azt is elárulta, hogy az egész terhesség alatt semmi mást nem ivott, csak vizet, hogy vigyázzon az egészségére.

A 26 éves nő 9 éve nem járt szülőhazájában, és nagyon várta a második gyermeke megszületését, hogy utána végre hazalátogathasson. Most teljesülhet a vágya, bár nem egészen úgy, ahogy eredetileg mindenki tervezte: családja már szervezi a holttest hazaszállíttatását. A két éves kisfiút és az újszülött babát az édesapjuk fogja nevelni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.