Kirúgták a fegyőrnőt

Terhes lett a börtönőr - az egyik rabtól...

Felfüggesztették az állásából a börtönőrt, amikor kiderült, hogy gyermeket vár, az azonban még a börtönigazgató számára is meglepetésként hatott, hogy az apa az egyik fogvatartott.

2013.07.12 12:53ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Mobiltelefonokat csempészett egy börtönőr-nő a raboknak, ám nem ez volt a legnagyobb vétsége, amire fény derült nem sokkal azután, hogy terhessége miatt felfüggesztették a munkából. A börtönigazgató eleinte csak annyit tudott, hogy az egyik fegyőrnő várandós lett, ezért mindenképp el kellett volna távolítani őt a rabok közeléből, az azonban csak jóval később derült ki, hogy az apa állítólag épp az egyik fogvatartott.

A 30 éves nő az ausztriai Krems börtönében dolgozott május 13-ig, akkor függesztették őt fel - írta az austriantimes.at című osztrák hírhonlap. Az igazgató nem sokkal korábban szerzett tudomást arról, hogy valaki mobiltelefonokat csempészett a raboknak, elmondása szerint azonban az álmában sem fordult meg a fejében, hogy a terhes alkalmazottjának épp az egyik rabbal volt viszonya. Jelenleg a telefoncsempészettel is őt vádolják. "Ha mindez igaznak bizonyul, akkor úgy vélem, az ilyen embereknek semmi keresnivalójuk a büntetés-végrehajtásban" - jelentette ki.

A nő ügyvédje ugyanakkor azt mondja, őszinte szerelem alakult ki védence és a rab között, és nem valamiféle futó kalandról van szó. Az elítéltet mindenesetre három hónappal ezelőtt már áthelyezték egy felső-ausztriai börtönbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.