Halálos betegséget hazudott a börtönbe zárt nő

Rákot kreált magának az elítélt, így akart szabadulni

Két hónappal megfejelték az eredeti börtönbüntetését egy csalás miatt elítélt nőnek, aki hamis orvosi igazolást gyártott, azt hazudva, hogy csak hónapjai vannak hátra a rák miatt.

2013.06.19 07:52ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Hamis orvosi igazolást mutatott be a nem létező rákos betegségéről egy 46 éves nőfogoly, akit már eredetileg is csalásért ítéltek el, de ezt neki sikerült még egy kissé felturbóznia: kereken két hónappal hosszabbították meg a büntetését. A svéd nőnek a bemutatott papírok szerint már csak hónapjai - legfeljebb 3-6 - voltak hátra, ami felmentést jelenthetett volna neki a bezárás alól.

Csakhogy az igazolást önmagában az igazságszolgáltatás illetékesei nem fogadták el, azonnal a börtönorvoshoz küldték az elítéltet - aki nyomát sem találta a halálos kórnak. "Még sosem voltam börtönben, fogalmam sem volt, mi vár ott rám" - indokolta a nő a bizarr tettét.

Hogy eredetileg mennyit kellett volna leülnie a hűvösön, arra az austriantimes.at című osztrák hírhonlap nem tért ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.