Hiába sejtették, hol lehet, nem néztek szét eléggé

Öt napig feküdt holtan a nyilvános parkolóban - senki sem találta!

Öt nappal az eltűnése után bukkantak rá egy 44 éves fodrász holttestére: még mindig annak az épületnek a forgalmas parkolóházában volt az autójában, ahonnan hazaindult.

2013.07.02 12:37ma.hu

Öt napon keresztül eredménytelenül próbáltak a nyomára bukkanni egy 44 éves fodrász üzletembernek, mire végül annak a parkolóháznak az egyik emeletén találták meg, a saját autója kormányára borulva, ahol utoljára látták. A nyomozók ráadásul többször is parancsba kapták, hogy kutassák át a parkolót, ám a felületes keresés nem vezetett eredményre.

Jason Jennings három szalonja közül az egyik Manchesterben található az NCP parkoló közvetlen szomszédságában, egy üzletközpontban, így nem véletlen, hogy többször is fókuszba került a parkolóház. A rendőrség eleinte mégis úgy vélte, a férfi 15 mérfölddel távolabb, az otthona közelében lehet, ezért házkutatást rendeltek el és a helyileg illetékes rendőröknek adták át az ügyet, és csak a sikertelen keresés után került vissza újra a manchesteri rendőrökhöz az eset.

Ekkor azonban a központos elfelejtette rögzíteni az üzenetet, miszerint ismét át kell vizsgálni a parkolót, mint ahogyan arról a bejelentésről sem vettek tudomást, amelyben a parkolóház egyik üzemeltetője jelentette, hogy egy férfit látott a biztonsági kamerákon keresztül a kocsijában összerogyni. A tiszt, aki figyelmen kívül hagyta a jelentést, időközben kilépett a testülettől - tudta meg a Daily Mail.

A férfi halálát mérgezés okozta: a homoszexuális Jenning hivatalosan egy 23 éves fiatalemberrel élt együtt, ám úgy hírlik, az interneten keresztül titkos kapcsolatokat is folytatott, amelyekben egy veszélyes módszert alkalmazott: kloroformmal szerette magát elkábítani szex közben. Egy ilyen alkalom után indult volna haza az NCP parkolóból, amikor a partnere felhívta és megállapította, hogy valamilyen szer hatása alatt van, mert teljesen furcsa volt a hangja. Kérte, hogy ilyen állapotban ne akarjon útnak indulni, de Jennings megnyugtatta, hogy jól van és hamarosan hazaér - majd a telefon elnémult és az üzletemberről öt napig senki nem tudott semmit.

Amikor megtalálták, az utasülésen még mindig ott volt a kloroformos üveg. A december elején történt esetet azóta is vizsgálták, hogy vajon meg lehetett-e volna menteni a férfi életét, ha nem ül öt napig a tömény mérgező gázban, de végül a halottkém azt állapította meg, hogy nagy valószínűséggel már akkor halott volt, amikor az eltűnését bejelentették, így a nyomozóknak csak az eljárási hibák miatt kellett felelniük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.