A végrendeletét írta át a "nemes cél" érdekében

Pereli a kórházat, a síron túlról is

Megváltoztatta a végrendeletét is egy idős nő, miután úgy tapasztalta, hogy a kórházban, ahol kezelték, rosszul bántak vele. Az örökösök csak akkor juthatnak a vagyonhoz, ha folytatják a jogi hercehurcát.

2013.06.26 08:49ma.hu
A síron túlról is... (Fotó: freedigital.net)

Pert indított az egészségügyi dolgozók ellen egy 97 éves német nő, ám mivel tudja, hogy kevés esélye van megélni a valószínűleg hosszan elnyúló tárgyalássorozat végét, a végrendeletét is megváltoztatta, hogy akár a síron túl, de igazságot szerezzen. A végakarata értelmében az örökösei csak akkor juthatnak a vagyonhoz, ha előtte lefolytatták a jogi eljárást a kórház ellen, ahol őt kezelték.

A Münchenben élő Ursula Schulz azt állítja, hogy az ápolók rosszul bántak vele, miután elesett az otthonában és kórházba került, sőt, folyamatosan erős nyugtatókkal szedálták le. A bíróság elsőfokon elutasította a kártérítési igényt, ám Schulz asszony fellebbezett és a német legfelsőbb bírósághoz fordult az igaza bizonyításáért.

"A családtagjaim már tudják, hogy előbb folytatniuk kell a kórház ellen vívott csatát, csak ezt követően osztozhatnak az örökségen" - idézte az egyébként igen tehetős nőt az austriantimes.at című osztrák hírhonlap. Hogy ellenkező esetben kire száll a vagyon, vagy mi lesz vele, ha az örökösök lezárják az ügyet, az nem derült ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.