Lekéste a fontos vizsgát

Nagyon elaludt... - beperelte a szállodát

Vastag kártérítésre perelte egy nő a szállodát, ahol eltöltött egy éjszakát, mert kérése ellenére a személyzet nem ébresztette fel időben. Emiatt lekéste a vizsgáját és nem lett idegenvezető.

2013.06.10 11:01ma.hu

1,4 millió forintnak megfelelő jüanra perelte egy kínai nő az egyik pekingi szállodát, mert állítása szerint amiatt késte le az idegenvezetői vizsgáját, hogy a szálloda személyzete nem ébresztette fel őt akkor, amikorra azt előzőleg kérte. A 27 éves Zhao Lin bírósághoz fordult, ám alig két órával később a bíró az ítéletében elutasította a nő keresetét.

A tárgyaláson a hotel vezetője azt mondta, többször is megpróbálták a szobatelefonján felhívni, ahogyan azt máskor is tenni szokták, ha a vendégek ébresztést kérnek, ám a nő egyszer sem válaszolt a hívásokra. Ennél többet viszont nem tehettek volna az aluszékony nő érdekében, így a bíróság jogtalannak minősítette a nő követelését - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

"Ahogy azt ma mindannyian láthatjuk, úgy látszik, csak a baj van abból, ha felébred" - tette hozzá fanyarul a szálloda vezetője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.