Eltörött a lába a temetőben

Beperelte az önkormányzatot, mert elcsúszott a bogyókon

Pert indított az önkormányzat ellen egy angol férfi, miután a temetőben sétálva megcsúszott a fáról lepotyogott bogyókon és eltörte a lábát. Szerinte a hivatal a felelős a balesetért.

2013.03.21 17:18ma.hu

Közel 12 millió forintnak megfelelő összeget fizetett ki az angliai Bromyard város tanácsa Robert Marshnak, aki még 2010-ben törte el a lábát a helyi temetőben sétálva. A városlakókat mélységesen felháborította az eset, a 61 éves férfi ugyanis azután indított pert a városvezetés ellen, hogy a járdára lehullott tiszafa-bogyókon elcsúszott. Végül aztán a város mégsem várta meg, míg a bíróság elkezdi tárgyalni az ügyet, a szakértők úgy döntöttek, a követelés jogos és most peren kívül kifizettek csaknem 34 ezer fontot a férfi örököseinek - ő ugyanis egy ettől a balesettől teljesen független betegség miatt időközben elhunyt - számolt be a The Daily Telegraph című brit lap.

A helyi lakosok azonban vitatják a nemrég hozott határozatot. Az egyikük szerint a városi tanácsnak igenis bíróság előtt kellett volna megvitatni, hogy ki a felelős a balesetért és hogy kifizethetnek-e ekkora összeget a lakóktól beszedett adókból. Ráadásul többen úgy vélik, hogy ha már valakinek fizetnie kellett volna, az inkább az egyház, amelynek a feladata lett volna a temető bejárata előtti út eltakarítása.

Mindenekfelett viszont Marsh felelősségét vetik fel a lakók, mondván, mindenkinek úgy kellene közlekednie, hogy abból ne legyen baleset, ha pedig mégis, akkor nem másokat kell hibáztatni azért, mert csúszós talpú cipőben megy. "A bogyók leesnek a fákról, a tanácsnak pedig a józan ész elvét kellett volna érvényesítenie. Az elmúlt években aggasztó mértékben nőttek a kártérítési perek, és az adófizetők terhére semmiképp sem szabadna olyan balesetekért fizetni, amelyek egy kis odafigyeléssel elkerülhetők lettek volna" - háborgott az Adófizetők Szövetségének szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.