Még egy végtagot le kellene vágnia a férfinak

Egy láb elvesztéséért nem jár kártérítés?!

Felháborító eset történt egy brit biztosítótársaságnál: egy férfi a szerződésben rögzített kártérítés helyett csak egy nem túl biztató információt kapott, mely szerint egy láb elvesztése még nem elég a kártérítéshez.

2011.07.28 11:29ma.hu

Martin Wells 12 év alatt több mint 4500 fontot (1,3 millió forint) fizetett ki egészségbiztosításra, ám most, hogy szüksége lett volna némi kártérítésre egy egészségügyi probléma miatt, megdöbbentő indokkal utasították el kérelmét. A "Scottish Widows" (Skót Özvegyek) elnevezésű társaság ugyanis azt mondta, csak valóban súlyos egészségkárosodás esetén fizeti ki a szerződésben vállalt 500 ezer font összeget.

Az eredetileg buszsofőrként dolgozó férfi nevetségesnek tartja az elutasítást, és nem érti, miért nem számít súlyos egészségkárosodásnak az, hogy térd fölött amputálni kellett a lábát, így nemcsak az egyik végtagját veszítette el, de a munkája is kis híján veszélybe került. A biztosító ugyanakkor azt a felvilágosítást adta neki, hogy ha még egy végtagját levágnák, akkor már megkapná a pénzt.

Mr. Wells nem tudja elfogadni a döntést (Fotó: Caters)

A háromgyermekes családapa 30 évvel ezelőtt szenvedett motorbalesetet, amelyben lába súlyosan megsérült. Az eltelt évek alatt számos fertőzésen esett át, beleértve a vérmérgezést is, végül az orvosok úgy döntöttek, az egyedüli megoldást az amputáció jelentheti. A műtét tehát nem pusztán egy krónikus betegség továbbterjedésének megakadályozására irányult, hanem szó szerint életmentő beavatkozás volt.

A 47 éves férfi a zárójelentésekkel együtt jelezte kártérítési igényét a biztosítónál, ahonnan végül megkapta a határozatot: 500 ezer helyett mindössze 40 ezer fontra jogosult a jelenlegi állapotában.

A cég szóvivője a sajtónak megerősítette, hogy üzletpolitikájuk értelmében valóban csak akkor kaphatja meg valaki a teljes összeget, ha két végtagját veszíti el, igaz, ez bármilyen kombinációban lehetséges, Wells tehát eldöntheti, hogy a pénzért cserébe a másik lábától, netán valamelyik kezétől kíván-e megszabadulni. A feltétel azonban itt is az, hogy legalább bokából vagy csuklóból kell levágni a testrészt.

A pórul járt apa viszont úgy döntött, inkább igyekszik felgyógyulni és megszokni a műlábat, amellyel szerencsére visszatérhet munkájához is, mert munkáltatója, a Premier Travel automata váltós buszokat üzemeltet. A rendszeres havi bevételre igen nagy szüksége is van a családnak: feleségével, Dianával két lányt (Charlotte 19 év, Lauren 17) és egy fiút (Simon, 15) nevelnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.